LUDNICA U BANJALUCI, REPUBLIKA SRPSKA NA NOGAMA: Borac ima šansu da igra grupnu fazu Lige Evrope!

SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri Borca iz Banjaluke pišu istoriju kluba ovog leta.

Igor Kupljenik / Zuma Press / Profimedia 
foto: Igor Kupljenik / Zuma Press / Profimedia

Prošle sedmice fudbaleri Borca su po prvi put u istoriji izborili grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, pošto su izbacili Ki Klaksvik sa Farskih ostrva. Takmičenje su nastavili u plej-ofu za Ligu Evrope i u četvrtak gostovali Ferencvarošu u Budimpešti, gde su ostvarili rezultat 0:0, koji mnogo obećava.

Pošto u ruci imaju grupnu fazu Lige konferencije, fudbalerima Borca iz Banjaluke ne fali motiva, pa sledećeg četvrtka žele trijumf kod kuće nad prvakom Mađarske i plasman u Ligu Evrope, koja bi im donela čak osam utakmica u grupnoj fazi.

www.fkborac.net/Nikola Kulaga 
foto: www.fkborac.net/Nikola Kulaga

Republika Srpska je na nogama, a već sada je jasno da počinje "vanredno stanje" u Banjaluci. Vatreni govor posle meča u Banjaluci saigračima i navijačima je održao kapiten Srđan Grahovac:

- Dobijamo ih sledeće sedmice u našoj kući! Ima da gori sve!

Simpatizeri Borca iz Banjaluke su tokom leta sve vreme uz svoj klub.

- Mi smo ostvarili svoj cilj. Naša želja je bila da u prvoj utakmici ostvarimo pozitivan rezultat i da odluka o plasmanu u Ligu Evrope pada u Banjaluci. To smo ostvarili. Ponovo smo, kao i u prethodnim utakmicama, izašli sa gardom i sportskim bezobrazlukom. Imamo to u sebi. Mi smo Borac, predstavljamo svoj klub i grad, i taj gard nam je donio još jedan dobar rezultat. Sada nam preostaje da se još jednom “potučemo” sa njima pred punim tribinama našeg Gradskog stadiona - rekao je kapiten Srđan Grahovac.

Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Borac iz Banjaluke odigrao je hrabru i disciplinovanu utakmicu u Budimpešti. Junak u meču protiv Ferencvaroša bio je golman Filip Manojlović, nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde i zlatni orlić sa Novog Zelanda. On je nedavno stigao u glavni grad Republike Srpske, a na golu je zamenio Damjana Šiškovskog.

- Bili smo kompaktni i bili smo dobri. Igrali smo kvalitetan fudbal i utisci sa utakmice su pozitivni. Zadovoljan sam, i svojim i učinkom ekipe. Idemo dalje. Znamo da ništa još nije gotovo - rekao je Manojlović.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

David Čavić, Borac Banjaluka iz Albanije  FK Borac Banjaluka