FK MILJAKOVAC STARTOVAO SEZONU HUMANITARNIM MEČOM Lokalni derbi protiv Rakovice za Nikolino zdravlje!

FK Miljakovac

FK Miljakovac startovao sezonu humanitarnom utakmicom protiv Rakovice.

Lokalni derbi koji ljudi iz ovog dela grada jedva čekaju i sa zadovoljstvom dolaze na stadion i ovoga puta je opravdao epitet zdravog rivaliteta i ponovo opravdao čari lokalnog derbija.

Akcenat ovog događaja bio je humanitarnog karaktera i obe ekipe su sa zadovoljstvom organizovali utakmicu za Nikolu Vučićevića, momka iz kraja koji krajem novembra 2023. primećuje krv u urinu i nakon lekarskih analiza utvrdjuje da ima tumor na levom bubregu sa metastazama na plućima. Hitno je operisan, gde mu je odstranjen levi bubreg a patohistološki nalaz je pokazao da se radi o svetloćelijskom malignom tumoru.

Ponovnom analizom utvrđuje se da je prvobitna dijagnoza pogrešna i revizijom se dolazi do nove dijagnoze - retki brzo rastuci angiosarkom, epiteloidni tip, viskog gradusa. Prekidaju mu dotadasnju imunoterapiju i nakon toga četiri nedelje čeka odluku o novoj terapiji. U tom periodu pogoršava mu se stanje i prepisuju mu monoHD (adriamicin). Stanje mu se i dalje pogoršava sa nastavljenom istom hemioterapijom gde Nikola završava na aparatima boreći se za sopstveni život.

Posto u Srbiji nije bilo rešenja, pomoc su potražili u Turskoj, gde se Nikola trenutno nalazi.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, hemioterapiju, imunoterapiju, radioterapiju, antikancer vakcinu, putne troškove kao i troškove smeštaja.

Pokreni život 
foto: Pokreni život

Vredno pomena je i to da Miljakovac učestvuje u evropskom takmičenju Fenix trophy i da prvu utakmicu igra 20. septembra i to na gostovanju ekipi KP Bor iz Poljske.

Sistem takmičenja je promenjen. Igra se klasičan kup sistem. Sledi gostovanje u Poljskoj, a odlučujući meč Miljakovac će odigrati u Beogradu na stadionu Železnika i 19. oktobra u prestonici biće viđen istinski fudbalski spektakl, gde klub uz podršku navijača planira da obezbedi prolaz u sledeću rundu takmičenja.

Organizovan je autobus za igrače i navijače i to je nešto što do sad nije viđeno na ovim prostorima u ovom rangu takmičenja.

U FK Miljakovac nadaju se uspehu u Evropi i da će dobrim rezultatima uspeti da privuku pažnju sponzora.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ČISTO DA SE ZNA: CEO FK MILJAKOVAC DOBROVOLJNO DAO KRV! Simić: Želimo da ljubav navijača usmerimo ka nečem smislenom  Kurir TV