ALBANSKI NAVIJAČI VREĐALI I PSOVALI FUDBALERA IZ SRBIJE: Njegovo poreklo je sa Kosova i Metohije, a pokušali su da mu iseku korene

Screenshot, Nemanja Nikolić

Radovan Pankov pre nekoliko nedelja gostovao je sa svojom Legijom na Kosovu i Metohiji. Poljski klub igrao je protiv ekipe Drita iz Gnjilana u plej-ofu za plasman u Ligu konferencije.

Igor Jakubowski / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Igor Jakubowski / imago sportfotodienst / Profimedia

Legija je posle dve utakmice bila bolja od Drite. Poljaci su u prvoj utakmici u Varšavi slavili rezultatom 2:0, a da su kvalitetniji tim potvrdili su i u revanšu, kada su bili bolji posle minimalne pobede (1:0).

U revanš utakmici koja je igrana u Prištini, Radovan Pankov odigrao je svih 90 minuta. Nije mu bilo lako, jer je sve vreme bio na meti albanskih navijača koji nisu birali uvrede na njegov račun.

- Sem vređanja na stadionu, sve drugo je bilo normalno. Kao da sam išao bilo gde... To je posao i morao je da se odradi. Nisam bio pod specijalnim merama obezbeđenja, ali posle prošlogodišnjeg incidenta u Holandiji sa ekipom AZ Alkmar, Legija van Poljske uvek uz nas šalje privatno obezbeđenje. Sa nama je uvek pet do šest momaka - rekao je Radovan Pankov za Kurir i nastavio:

Piotr Kucza/Fotopyk / Zuma Press / Profimedia 
foto: Piotr Kucza/Fotopyk / Zuma Press / Profimedia

- Imali smo čarter let do Prištine. Poneo sam pasoš i ličnu kartu. Nije bilo problema. Čak mi je carinik rekao da mi nije potreban pasoš, da je dovoljna lična karta...

Radovan Pankov dok je igrao za Crvenu zvezdu, u jednom intervjuu za klupsku televiziju, objasnio je da ima poreklo sa srpskog Kosova i Metohije.

- Imamo porodično stablo i znam o svakom po nešto. Poreklo je poznato deset ili 12 kolena unazad. Znam da smo došli sa seobom patrijarha Arsenija Čarnojevića u prostor današnje Vojvodine - rekao je Radovan Pankov pre dve godine za Zvezda TV i nastavio:

www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic 
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

- Ranije smo živeli u carskoj Srbiji, tačnije okolini Prizrena. Ne znam tačno gde. Prezivali smo se Panković. Znamo svi da su Austrougari, a kasnije i Nemci svima sekli "ić" iz prezimena i dodavali "ski", "in", pravili ružna prezimena. Pokušavali su da nam iseku korene što im nije uspelo.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?  Kurir TV