KLINAC IZ ČETVRTE LIGE ISPISAO ISTORIJU! DAO GOL O KOJEM BRUJI SVET: Mala država ima novog nacionalnog heroja od samo 19 godina!

Printskrin/Instagram

Fudbalska reprezentacija San Marina u četvrtak je upisala pobedu u takmičarskoj utakmici. Na domaćem terenu savladan je Lihtenštajn rezultatom 1:0, u D diviziji Lige nacija.

Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia

Prvu takmičarsku utakmicu San Marino je odigrao 1990. godine, a 2004. je prvi put nekoga i pobedio. Bila je to takođe selekcija Lihtenštajna, u prijateljskoj utakmici.

Istoriju za fudbal u San Marinu ispisao je 19-godišnji napadač Niko Sensoli koji je svojim pogotkom u 53. minutu odlučio pitanje pobednika. Ovaj mladić nije bio rođen kada je njegova reprezentacija poslednji put upisala pobedu.

- Mislim da neću spavati! Ha, ha, ha! Osećaj je fenomenalan, pobediti kod kuće, pred svojim navijačima i porodicom, to je nešto što nema cenu. Da, ne sećam se poslednje pobede jer se tada još nisam ni rodio, ali sad smo to učinili. Moramo verovati u trenutak i okrenuti se sledećoj utakmici – izjavio je Niko Sensoli.

Reč je o mladiću koji igra u četvrtom rangu italijanskog klupskog fudbala.

- Znali smo da možemo da im pariramo, pripremali smo se za utakmicu i kako da reagujemo ako oni povedu. Međutim, bilo je 0:0, stisnuli smo zube i nastavili da se borimo. Na kraju smo uspeli.

Opisao je i kako se oseća nakon što je doneo istorijsku pobedu.

- Emocija je neverovatna, i dalje ne mogu da verujem. Pogodak posvećujem porodici koja je bila na stadionu, takođe i najboljem prijatelju koji je došao da me gleda, kao i svim navijačima San Marina koji su bili na stadionu. Posebno sam zahvalan saigračima i trenerima koji su bili fantastični – zaključio je Sensoli.

Igrači i navijači San Marina žestoko su proslavili ovu pobedu, kao da su osvojili trofej.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Četiri sata pred otvranje EURO navijači ispred Alijanc Arene  Kurir sport/Miloš Bjelinić