DVOSTRUKI ARŠINI UEFA: Zbog "Kosovo je Srbija" se prekida utakmica, a samo dva dana ranije "Kosovo je Albanija" nikom nije smetalo

Mihnea Tatu/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Utakmica Lige nacija između Kipra i tzv. Kosova prekinuta je u 30. minutu zbog transparenta "Kosovo je Srbija", koji se pojavio na tribinama stadiona u Larnaki.

Prema informacijama sa Kipra, gosti nisu želeli da nastave meč sve dok policija sa ograde ne ukloni transparent.

Ovaj skandal je samo jedan u nizu, gde UEFA sankcioniše transparente sa porukom "Kosovo je Srbija". Tako su fudbaleri lažne države napustili teren pre tačno godinu dana kada su gostovali Rumuniji. Tada su rumunski navijači izneli transparent u bojama srpske zastave sa porukom "Kosovo je Srbija".

Prekid utakmice na Kipru dolazi samo dva dana od odigravanja utakmice u Pragu između reprezentacija Ukrajine i Albanije. Tada su na "Epet areni" gostujući navijači bez ikakvih problema okačili transparent sa natpisom "Kosovo je Albanija". I niko iz UEFA nije reagovao, niti je bilo ko tražio da se utakmica prekine dok se transparent ne ukloni. Na sve to, istaknuta je i zastava UČK, terorističke organizacije i takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova", koja je vršila teške ratne zločine na Kosmetu tokom devedesetih.

Ništa od toga nije zasmetalo ljudima iz Evropske fudbalske unije, čime su još jednom pokazali da drže dvostruke aršine po ovom pitanju.

Kipar i Rumunija su dve od pet zemalja Evropske unije koje ne priznaju nezavisnost Kosova. Pored njih, to su još Španija, Slovačka i Grčka.

Kurir sport