JOŠ JEDNO ZVEZDINO DETE ODLAZI NA POZAJMICU: Prošle sezone je igrao protiv Mančestera i Lajpciga, a onda je došla teška povreda

Starsportphoto

Prošle godine u ovo vreme Vladimir Lučić blistao je u dresu Crvene zvezde, imao je fantastičnu sezonu, a onda se povredio.

@starsport 
foto: @starsport

U martu se Vladimir Lučić (22) povredio u meču protiv TSC u Bačkoj Topoli, kada su mu stradali ukršteni ligamenti kolena. Ekspresno je operisan na specijalnoj klinici u Rimu, a kada je prošao period oporavka i rehabilitacije stavio se na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću. Čak je bio i licenciran za Ligu šampiona.

Međutim, konkurencija na krilnim pozicijama u Crvenoj zvezdi je paklena, tako da je mladi fudbaler u dogovoru sa klubom odlučio da ode na pozajmicu u dobro poznatu sredinu. Prvi deo sezone Vladimir Lučić provešće u redovima ekipe IMT, gde se i kalio pre nekoliko godina.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda na krilnim pozicijama ima novajlije Silasa i Nemanju Radonjića, Pitera Olajinku, Milson, Pumu Rodrigeza, Jegora Pruceva i Lazara Jovanovića. Zato je Vladimir Lučič odlučio da bude strpljiv i da igranjem skuplja minutažu i rutinu, kako bi na zimu zaslužio povratak na Marakanu.

Da podsetimo, prošle sezone Vladimir Lučić bio je tajno oružje trenera Baraka Bahara uz Kostu Nedeljkovića i Jovana Mijatovića. Upravo su ova tri klinca obeležila igranje u Ligi šampiona, a Lučić je imao zapažene role u utakmicama protiv Mančester sitija i Lajpciga, kada je bio jedan od najboljih na terenu.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dan ranije Crvenu zvezdu su napustila još dva njena klinca. Nikola Knežević je pojačao OFK Beograd, dok je Andrej Đurić otišao u Novi Pazar. Čini se da bi njihovim putem mogao i superbrzi Rus Jegor Prucev, a možda i Jovan Šljivić. Mladi Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević igraće na dvojnu registraciju za Grafičar.

Sigurno je i da će Vladimiru Lučiću posebno prijati igranje, umesto da sedi na klupi u Crvenoj zvezdi. Priliku da zaigra za IMT imaće najverovatnije 21. septembra, kada će Traktoristi ugostiti Vojvodinu.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Vladimir Lučić posle poraza od Sitija  Kurir televizija