VIDEO! SITUACIJA IZ BOSNE IZAZVALA PRAVI RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ovo se nikada nije desilo! Ko je u pravu?

Screenshot

U minulom 6. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine Sarajevo i Posušje su odigrali nerešeno 2:2.

Jedan detalj iz finiša meča, međutim, izazvao je pravi rat navijača na društvenim mrežama.

Sarajevo je utakmicu završilo sa igračem manje pošto je Nidal Čelik isključen nekoliko sekundi pre kraja.

To je značilo da je Sarajevo završilo utakmicu bez "zaštićenog godišta", odnosno bez jednog igrača do 21 godine starosti.

U Propozicijama takmičenja stoji da ekipa mora da odigra celu utakmicu sa jednim igračem mlađim od 21 godine, inače će u suprotnom snositi takmičarske i disciplinske sankcije.

"U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri ceo tok utakmice. U suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posledice. Ovi igrači moraju biti državljani BiH. Za takmičarsku sezonu 2024/25., igrači mlađi od 21. godine života smatraju se igrači rođeni 01.01.2003. godine i mlađi", navodi se u Propozicijama takmičenja.

Međutim, Sarajevo nije imalo mogućnosti da reaguje s obzirom da je trener Zoran Zekić izvršio svih pet izmena, pa će se o ovom slučaju sasvim sigurno u narednim danima voditi polemika, a poslednju reč će dati nadležni organi Fudbalskog saveza BiH koji "sastavljajući" pravilo očigledno nisu računali na ovakve situacije.

Mnogi pozivaju da se Sarajevo kazni po Propozicijama i da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Posušja. Na drugoj strani su oni smatraju da ukoliko bi kojim slučajem Sarajevo snosilo posledice, onda će treneri bosanskohercegovačkih klubova u svakom momentu na terenu imati dva igrača zaštićenog godišta ili neće smeti niti u jednoj utakmici da iskoriste pravo na pet izmena.

VIDEO! SITUACIJA IZ BOSNE IZAZVALA PRAVI RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ovo se nikada nije desilo! Ko je u pravu?  Youtube

Kurir sport

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Koje je rešenje za fudbalsku reprezentaciju Srbije? Gosti "Pulsa Srbije" bez dileme: Piksijev zenit je prošao još protiv Portugala  Kurir televizija