IGRAO JE ZA BENFIKU, A NAVIJAČI ZVEZDE GA I DANAS OBOŽAVAJU: Ugo Vijera zna za koga će navijati u četvrtak i čiju pobedu priželjkuje

Portugalac ponovo u crveno-belom

Starsport/Srđan Stevanović

Rado se sećaju navijači Crvene zvezde portugalskog napadača Uga Vijeire, koji je u Crvenoj zvezdi ostavio dubok trag.

Starsport 

On je tokom karijere, pored crveno-belog nosio i dres Benfike. Upravo je to bio razlog da se iskusni golgeter osvrne na prvu utakmicu Lige šampiona koja se igra u četvrtak, a ističe da bi pun stadion mogao biti jedan od ključnih faktora za pozitivan rezultat Zvezde.

- Crvena zvezda i Benfika su dva velika kluba u mojoj karijeri i veoma sam ponosan što sam nosio dresove dva pomenuta tima. Očekujem jednu sjajnu utakmicu, s obzirom na to da timovi igraju slično može se očekivati dosta prilika za gol na obe strane – započeo je Ugo Vijera.

Otkrio je nekadašnji napadač i značaj čvrste odbrane na predstojećem duelu.

- Gledao sam utakmice Zvezde ove sezone i zaista deluju vrlo kvalitetno. Sviđa mi se što je ekipa veoma borbena i ne prima mnogo golova. Ukoliko defanzivno budu na visini zadatka, fudbaleri Crvene zvezde mogu doći do pozitivnog rezultata protiv portugalskog tima.

Nebojša Mandić 

Biće Portugalac na stadionu u četvrtak i bodriti Zvezdu.

- Biću na stadionu u četvrtak i navijati za Crvenu zvezdu. Nema sumnje da će atmosfera biti odlična, poznato je da su na Marakani najbolji navijači na svetu. Upravo zbog toga smatram da će Benfika imati još teži zadatak, jer ne verujem da su se mnogo puta susretali sa ovakvom atmosferom.

Novi format Lige šampiona je pred fudbalerima Crvene zvezde, ali Vijeira veruje u crveno-bele.

- Zbog novog formata takmičenja biće još teže svim ekipama da se plasiraju u nokaut fazu. Ipak, Zvezda može do osmine finala. Gostovati na Marakani je veoma teško, te će svim timovima koji dolaze u Beograd biti teško da savladaju crveno-bele – zaključio je Ugo Vijeira.

This browser does not support the video element.

Delije koreografija  Kurir