LEGENDA LIVERPULA I ENGLESKE POSETIO CRVENU ZVEZDU: Došao na Marakanu u društvu poznatog srpskog menadžera

Čuveni golman oduševljen tunelom koji vodi na Marakanu

www.crvenazvezdafk.co

Bivši golman fudbalske reprezentacije Engleske i Liverpula Dejvid Džejms posetio je FK Crvena zvezda.

Www.crvenazvezdafk.com 

Legendarni čuvar mreže Gordog albiona Dejvid Džejms došao je na stadion "Rajko Mitić" u društvu poznatog srpskog menadžera Vojislava Dragovića, sa kojim je odličan prijatelj već dve decenije. Englez je insistirao da dok je u Beogradu, još jednom dođe na popularnu Marakanu, koji je kao fudbaler islandskog IBV posetio 2013. godine.

Dejvid Džejms posebno je bio impresioniran muzejom FK Crvena zvezda, ali i tunelom koji od svlačionica vodi do terena. Upravo taj tunel ima kultno mesto među stranim fudbalerima koji sa svojim klubovima gostuju na Marakani. Na poklon, od Zvezde Englez je dobio dres sa brojem jedan.

Www.crvenazvezdafk.com 

Crvena zvezda i IBV igrali su u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope 2013. godine. Na Islandu bilo je 0:0, dok su crveno-beli u Beogradu slavili rezultatom 2:0. Tada su golove Dejvidu Džejmsu dali Nejc Pečnik (12) i Nikola Mijailović (76).

Uporedio je Dejvid Džejms navijače Crvene zvezde koje izuzetno poštuje, sa simpatizerima klubova iz Engleske.

- Nema razlike u posvećenosti između navijača Crvene zvezde i Liverpula. Toga sam svedok, osetio sam na svoju koži. Posvećenost klubu je nešto što je ljudsko. Kad pogledate srpski fudbal i mnogo snimaka Zvezdinh navijača i bakljada dobijate osećaj da želite da budete deo toga. Neverovatno iskustvo je igrarti pred više od 30 hiljada navijača kao što sam ja imao priliku u Beogradu. Kazaću nešto mnogo važno navijačkom svetu – kad vidite i znate navijača Zvezde možete videti i navijača Liverpula. Imaju sopstvenu prepoznatljivost - birao je reči Dejvid Džejms.

This browser does not support the video element.

Dejvid Džejms  MONDO/Uroš Arsić/Stefan Stojanović