MAJSTORIJA VLAHOVIĆA: Juventus slavio u istorijskom prvom meču nove Lige šampiona

Liga šampiona startovala u novom formatu

LaPresse / ddp USA / Profimedia Dušan Vlahović, Juventus

Fudbaleri Juventusa i Aston Vile upisali su prve pobede u novoformiranoj Ligi šampiona!

Juve je kao domaći razbio PSV rezultatom 3:1, dok je Aston Vila kao gost lako izašla na kraj sa Jang Bojsima - 0:3.

Juventus je poveo u 21. minutu golom mladog 19-godišnjeg Jildiza. On je povukao loptu sa leve strane, ušao u sredinu i pogodio same rašlje gostujućeg gola.

Samo šest minuta kasnije Juventus je imao vođstvo od 2:0. Gonzales je prošao po desnoj strani, poslao loptu ka Vlahoviću, koji se sjajno zagradio i prosledio loptu do Mekenija kome nije bilo teško da postigne gol.

Vlahović je u 52. minutu upisao asistenciju. Povukao je napad svog tima, a onda ugledao Gonzalesa usamljenog na desnoj strani. Poslužio ga je kao na tacni za nedostižnih 3:0.

U poslednjim sekundama meča gosti su postigli počasni pogodak preko Saibarija.

Juventus će u drugom kolu 2. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Lajpciga, a PSV će dan ranije dočekati Sporting iz Lisabona.

U drugoj utakmici Aston Vila je dominirala u Bernu protiv Jang Bojsa.

Tilemans je u 27. minutu na centašut Mekgina šutirao sa 20-tak metara, a lopta je prošla kroz "šumu" nogu i ušla u donji desni ugao gola domaćina.

Na 2:0 se čekalo 11 minuta. Remzi je pokupio otpadak i rutinski matirao golmana švajcarske ekipe.

Votkins je u 43. minutu zatresao mrežu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog igranja rukom.

Aston Vili su poništena dva gola, ali je ipak tim Unaija Emerija stigao do trećeg gola. I to u 83. minutu posle fantastičnog pogotka Onane. Prihvatio je loptu na oko 30 metara od gola i pogodio sam donji desni ugao protivničkog gola.

U drugom kolu Aston Vila će 2. oktobra u Birmingemu igrati protiv Bajerna iz Minhena, a Jang Bojs će dan ranije igrati na svom terenu protiv Barselone.

Večerašnjim utakmicama počelo je takmičenje u Ligi šampiona u novom formatu, sa 36 klubova, umesto kao do sada 32 kluba.

Ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju odigraće se 189 utakmica, umesto kao do sada 125. ; Umesto grupne faze, sa osam grupa po četiri ekipe, klubovi će od sada igrati prema jednoj tabeli. Prvih osam ekipa plasiraće se direktno u osminu finala, a ekipe koje zauzmu od devetog do 24. mesta igraće u baražu za plasman u tu fazu. Ostali će završiti takmičenje.

Kurir sport