HRVATI U ŠOKU! TREBA LI DA CRVENIMO I DA SE BLAMIRAMO ZBOG 30 MILIONA EVRA: Katastrofa Dinama iz Zagreba u Minhenu od Bajerna digla na noge celu Hrvatsku

Trener Dinama Sergej Jakirović na udaru navijača

IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Sportska javnost u Hrvatskoj je u čudu, šokirana i zgrožena katastrofalnim porazom Dinama iz Zagreba u Minhenu od Bajerna, rezultatom 2:9!

Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia 

To je najteži i najveći poraz jedne ekipe otkada postoji Liga šampiona, tako da i ne čudi što su Hrvati zgroženi i užasnuti posle onog što su videli od svog tima u Bavarskoj. Mnogi se pitaju da li je 30 miliona evra, koliko će Dinamo zaraditi od UEFA zbog učešća u Ligi šampiona vredno ovakve sramote i blamiranja na velikoj sceni.

Navijači Dinama iz Zagreba, od kojih je nekoliko hiljada bilo u Minhenu i uživo gledalo katastrofu i lakrdiju svog tima, odmah su zatražili smenu trenera Sergeja Jakirovića. Sam šef struke Dinama je posle utakmice čestitao kolegi iz Bajerna Vensanu Kompaniju i čini se zamerio mu što su Nemci igrali do kraja i nisu stali dok sudija Huan Martinez Munuera nije odsvirao kraj.

Najteži poraz Dinama do sada bio je onaj od Liona 7:1 u Zagrebu 2011. godine, takođe u Ligi šampiona. Sledi još jedan poraz od Bajerna, onaj iz 2015. godine kada je bilo 5:0 u Minhenu. Od Reala iz Madrida 2011. godine Dinamo je u Madridu izgubio rezultatom 2:6. Tri godine kasnije, 2014. u Zagrebu je u Ligi Evrope Red Bul Salcburg slavio 5:1, a daleke 1961. Barselona je bila bolja od Dinama rezultatom 5:1 u Kupu sajamskih gradova.

Zagrebački mediji konstatuju da su fudbaleri Dinama igrali fudbal kao amaterina nekom terminu rekrativaca. Međutim, novinari konstatuju da i pored rezultatske katastrofe klub iz Zagreba ima šansu da se plasira u narednu rundu. Navode da Dinamo može pobediti Slovan u Bratislavi, te Seltik u Zagrebu, a priliku za bodove, kako oni pišu, treba tražiti protiv Monaka i Salcburga. Osim tih ekipa, Dinamo još igra protiv Arsenala, Dortmunda i Milana.


Precizni novinari iz BiH sa portala SportBC objavili su da je Dinamo poraz od 9:2 doživeo i u nekadašnjoj zajedničkoj državi. Bilo je to na "Mostarskom turniru" koji je tradicionalno igran u februaru i bio glavni fudbalski događaj u Jugoslaviji tokom zimske pauze. Godine 1980. fudbaleri Veleža deklasirali su zagrebački Dinamo upravo rezultatom 9:2. Blistali su Vladimir Skočajić i Blaž Slišković sa četiri gola, a jedan je dao Dragomir Okuka. Za Dinamo su pogađali Zlatko Kranjčar i Stjepan Deverić. Zanimljivo, i tada je kao i u Minhenu Dinamo posle 0:3 stigao do 2:3, a onda se Velež razgoropadio, kao i Bajern u utorak veče.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

"DINAMO ZAGREB TREBA DA SE IZBACI NA 5 GODINA IZ EVROPE!" Puača oštro nakon tragedije u Atini: Poznati su EKSTREMISTI   Kurir televizija