SUROVA IGRA SUDBINE ODVELA U SMRT VELIKI BROJ FUDBALERA: Plakali smo za Sinišom, a onda tragedija za tragedijom!

Svet i Evropa i danas plaču za velikanima fudbalske igre

Www.crvenazvezdafk.com

Smrt Tota Skilačija potresla je ceo fudbalski svet. Italija i Evropa plaču za junakom Mundijala 1990. godine.

Mark Doyle / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Javnost se taman oporavila posle odlaska Svena Gorana Eriksona, a onda je šok stigao iz Italije. Salvatore Toto Skilači bolovao je od raka debelog creva i dva puta je bio operisan, ali je nažalosti izgubio bitku sa opakom bolešću. Fudbalski velikan otišao je u legendu u svojoj 60. godini. U Italiji gaje nostalgična sećanja na Svetsko prvenstvo 1990. godine, na kojem je veliki junak Azura bio upravo napadač Salvatore Toto Skilači, koji je turnir završio sa šest golova i nagradom za najboljeg igrača mundijala.

EPA/MARK R. CRISTINO 

Neverovatno, kancer, bolest modernog doba u poslednjih nekoliko godina na onaj svet odnela je nekoliko poznatih fudbalera i trenera. Sven Goran Erikson sahranjen je u rodnoj Švedskoj, a jedina želja mu je bila da na onaj svet ode kao dobar čovek.

Gianni Schicchi / Sipa Press / Profimedia 

Pre Tota Skilaćija i Svena Gorana Eriksona, koji je umro od raka pankreasa, fudbalski svet je šokirala smrt Siniše Mihajlovića, koji je umro posle velike borbe sa rakom krvi, odnosno leukemijom. Popularni Miha bio je veliki borac, nije se predavao do poslednjeg dana. Dok god je mogao vodio je Bolonju kao trener. Tek kada je bolest uzela toliko maha i nije mu dozvolila da radi ono što je najviše voleo, Mihajlović se povukao. Njegova smrt 16. decembra 2022. godine potresla je ceo fudbalski svet, a na poslednjem ispraćaju u Rimu viđena su mnoga imena iz sveta fudbala koja su odala počast srpskom fudbalskom velikanu Siniši Mihajloviću. Za njim su plakali Italijani i Srbi, jer je Siniša bio simbol uspeha za oba naroda.

Profimedia 

Samo nekoliko nedelja posle njega, 6. januara 2023. godine premunuo je Đanluka Vijali. Njemu je dijagnostikovan rak pankreasa 2017. godine. Doktori su mu rekli da je lečenje bilo uspešno u aprilu 2020, ali mu je rak ponovo otkriven 2021.U decembru te godine saopštio je da će se privremeno povući sa pozicije u stručnom štabu italijanske reprezentacije kako bi se posvetio lečenju. Bio je legenda Italije, Sampdorije, Juventusa i Čelsija. Njegov otac bio je milioner, a Đanluka je odrastao u dvorcu "Kastelo di Belđioso" u Kremoni.

EPA/SEBASTIAO MOREIRA 

Od raka debelog creva preminuo je i legendarni Pele, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena. Čuveni Brazilac umro je u 82. godini, 29. decembra 2022. godine. Godinu dana ranije dijagnostifikovan mu je rak debelog creva, a u poslednjih mesec dana života bio je u bolnici u Sao Paolu. Njegovo stanje se pogoršalo nakon respiratorne infekcije izazvane korona virusom, a lekari su saopštili da je imao problema sa bubrezima i srcem.

Profimedia 

I velikan fudbala Johan Krojf umro je od kancera, u 69. godini, 24. marta 2016. godine. Neverovatni Holanđanin, legenda Ajaksa i Barselone, bio je strastveni pušač, a protiv raka pluća borio se nekoliko godina. Kao fudbaler, ali i kasnije kao trener bio je oličenje "totalnog fudbala", preteča današnje moderne fudbalske igre, kakvu recimo forsiraju treneri poput Pepa Gvardiole, Luisa de la Fuentea i Mikaela Artete. Johan Krojf je bio porodičan čovek, a poslednje trenutke proveo je uz familiju, suprugu Deni Koster, ćerku Šantal, sinove Susila i Đordija i njihove najmilije.

Printskrin 

Srpska sportska javnost bila je potresena pre dve godine, smrću nekadašnjeg golmana Partizana Radovana Radakovića. Posle dvogodišnje bitke sa invanzivnim karcinomom želuca srce čuvara mreže prestalo je da kuca 25. septembra 2022. godine. Bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana organizovali su humanitarne utakmice kako bi prikupili novac i pomogli Radakoviću u lečenju, odnosno platili skupe operacije u Turskoj.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Muk uoči sahrane legendarnog Siniše Mihajlovića  Kurir televizija