NAPASTVOVAO DEVOJKE NA AZURNOJ OBALI: Francuski fudbaler ostaje na slobodi do suđenja za seksualni napad

Visam Ben Jeder biće pod strogim sudskim nadzorom.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Francuski fudbaler Visam Ben Jeder ostaće na slobodi do suđenja zbog optužbi za seksualni napad u alkoholisanom stanju.

Jedan od njegovih advokata Mari Rumijanceva rekla je za Asošiejted pres da će 34-godišnji fudbaler ostati pod strogim sudskim nadzorom nakon što je jedna žena početkom meseca protiv njega podnela tužbu za seksualni napad.

Nekadašnji reprezentativac Francuske je početkom meseca na kratko priveden, a zatim je pušten posle navodnog incidenta u njegovom automobilu na Francuskoj rivijeri. Ben Jedera je zaustavila policija, nakon što je prvobitno odbio da se zaustavi i posle toga je priveden.

Nakon što je 15. oktobra pozvan da se pojavi pred sudom i stavljen pod sudski nadzor, tužilaštvo u Nici uložilo je žalbu na odluku da se Ben Jederu ne odredi pritvor. Istražno veće Apelacionog suda u Eks an Provansu nije uvažilo taj zahtev i stavilo je fudbalera pod sudski nadzor.

"To je zadovoljavajuća odluka s obzirom na slučaj. To takođe omogućava gospodinu Ben Jederu da koristi medicinsku negu koju ne bi mogao da dobije u pritvoru", rekla je Rumijanceva.

Ben Jeder je prisustvovao današnjem saslušanju tokom kojeg je ponudio odlazak na odvikavanje. On je priznao da je vozio automobil pod dejstvom alkohola, ali je snažno negirao bilo kakav seksualni napad. Ben Jeder će morati dva puta nedeljno da se javlja u policijsku stanicu i biće na ambulantnom lečenju do početka suđenja.

On je rekao da nije primetio pozive policajaca koji su pokušali da ga zaustave.

U odvojenom slučaju, Ben Jeder je optužen za silovanje, pokušaj silovanja i seksualni napad, u drugom navodnom incidentu prošle godine na jugu Francuske.

On je bez kluba nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Monakom.

Prošle sezone postigao je 16 golova i imao je tri asistencije i pomogao ekipi da zauzme drugo mesto na tabeli iza šampiona Pari Sen Žermena.

U pet sezona za Monako odigrao je 201 utakmicu i postigao je 118 golova u svim takmičenjima.

Za reprezentaciju Francuske je od 2018. do 2022. godine odigrao 19 utakmica, postigao tri gola i osvojio je Ligu nacija.

(Beta)

This browser does not support the video element.

Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou  Kurir