OVO JE TIM CRVENE ZVEZDE ZA PREMIJERU U LIGI ŠAMPIONA: Jedno od tri velika pojačanja neće početi utakmicu protiv Benfike

Vladan Milojević spreman za taktički okršaj sa kolegom Brunom Lažom

promo

Trener Crvene zvezdeVladan Milojević kazao je u najavi utakmice protiv Benfike, na premijeri Lige šampiona, da između dva tima nema nepoznanica.

Nešto slično, u najavi utakmice rekao je i šef struke Benfike Bruno Laž, koji je apostrofirao da Crvena zvezda "ostavlja mnogo prostora" i da je na njegovim igračima to da iskoriste. Uprava crveno-belih na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem napravila je ovog leta moćnu ekipu. Videlo se to u okršaju sa norveškim Bode Glimtom, jednom čvrstom i kompaktnom ekipom, koja je morala da položi oružje pred prvakom Srbije.

Www.crvenazvezdafk.com 

Posle plasmana u Ligu šampiona sportski menadžment se potrudio da dodatno ojača ekipu za osam utakmica u novom formatu elitnog UEFA takmičenja. Iako je klub napustio Korejac Hvan koji je bio motor ekipe, na Marakanu su stigli Rade Krunić, koji ima impresivnu biografiju od devet godina igranja u Seriji A, Silas, fudbaler iz DR Konga koji je sa epitetom drugog najbržeg igrača Bundeslige stigao u Crvenu zvezdu na pozajmicu iz Štutgarta i na kraju Nemanja Radonjić, miljenik navijača i povratnik u redove kluba iz Ljutice Bogdana 1 A.

Trener Vladan Milojević u najavi utakmice rekao je da ima određenih problema pri izboru najboljih 11. Najviše zbog fizičke spreme trojice novopridošlica, jer nisu prošli pripreme sa ekipom. Na golu Crvene zvezde biće Omri Glazer koji se oporavio od povrede primicača koja ga je mučila više od dva meseca i zbog koje ga je na golu odlično zamenio Marko Ilić.

Www.crvenazvezdafk.com 

U poslednjoj liniji trener Vladan Milojević trebalo bi da izvede uigranu četvorku. Na desnom boku biće Ognjen Mimović, par defanzivaca činiće junak trijumfa nad Bode Glimtom Naser Điga i kapiten Uroš Spajić, strelac gola koji je nokautirao Norvežane i Zvezdi omogućio da po četvrti put igra Ligu šampiona. Uz levu aut liniju biće Korejac Seol. Veliki zadatak čeka bekove crveno-belih jer će nasuprot sebe imati Anhela Di Mariju i Turčinu Kerema Akturkoglua.

Na pozicijama defanzivnih veznih biće Rade Krunić i Slovenac Timi Maks Elšnik. Od njih dvojice mnogo zavisi igra Crvene zvezde, jer će baš na sredini terena voditi veliku borbu sa Benfikinim veznjacima Kokčuom i Florentinom.

Www.crvenazvezdafk.com 

Ofanzivno po bokovima Crvena zvezda imaće Silasa po desnoj, odnosno Pitera Olajinku po levoj strani. U sredini, kao vezivno tkivo između bočnih igrača, ali i u veznom redu igraće Mirko Ivanić. Upravo su ova dvojica poslednje navedenih, Olajinka i Ivanić fudbaleri od velikog poverenja šefa struke crveno-belih.

Mesto centralnog napadača u postavci crveno-belih rezervisano je za Bruna Duartea. Mada je trener Vladan Milojević imao i određene varijante vezane za Šerifa Endijaja, koji bi svakako trebalo da dobije šansu na utakmici.

Www.crvenazvezdafk.com 

Kao glavni adut sa klupe Crvene zvezde biće Nemanja Radonjić. Njegova energija i brzina sigurno će biti od velike pomoći prvaku Srbije, bez obzira kako se rezultat na terenu bude razvijao. Radonjić je poznat kao fudbaler koji može da okrene igru, ali i rezultat. Uz njega, priliku sa klupe pored već navedenog Šerifa Endijaja tražiće Luka Ilić, Dalsio, Vanja Drkušić, Milan Rodić, Felisio Milson, Aleksandar Katai, a možda i Gelor Kanga.

Crvena zvezda bi u meču protiv Benfike trebalo da zaigra u formaciji 4-2-3-1: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte.

This browser does not support the video element.

Delije koreografija 2  Kurir