Predsednik košarkaških operacija NBA lige Rod Torn otkrio je da je bilo diskusija na tu temu, ali je dodao i da je to bila samo jedna od brojnih ideja koje su bile razmatrane na njihovom godišnjem sastanku

NJUJORK - Čelnici NBA lige razmišljaju o uvođenju šuta koji će ekipama donositi po četiri poena. ESPN televizija je prva objavila vest da najjača košarkaška liga razmatra da uvede novu liniju za četiri poena.

Predsednik košarkaških operacija NBA lige Rod Torn otkrio je da je bilo diskusija na tu temu, ali je dodao i da je to bila samo jedna od brojnih ideja koje su bile razmatrane na njihovom godišnjem sastanku.

Iako broj navijača već godinama konstantno raste NBA liga već neko vreme razmišlja o uvođenju inovacija koje bidodatno popularizovale košarku.

Torn je istovremeno ocenio da pojedini igrači ne bi imali nikakvih problema da pogađaju šuteve sa devet ili deset metara.

Linija za tri poena udaljena je od koša 7,24 metara, a NBA liga je trojku uvela 1979. godine. Svetska košarkaška federacija (FIBA) prihvatila je šut za tri poena 1984. godine.