Razmena karata dva kluba za gostujuće navijače neće biti na zahtev Crvene zvezde. Ova odluka je doneta na sastanku za bezbednost koji je održan tokom dana

BEOGRAD - Navijači gostujuće ekipe neće prisustvovati mečevima polufinala ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Razmena karata dva kluba za gostujuće navijače neće biti na zahtev Crvene zvezde. Ova odluka je doneta na sastanku za bezbednost koji je održan tokom dana.

Da podsetimo, uoči početka sezone Crvena zvezda Telekom je insistirala da dođe do razmene karata, što je na kraju Partizana uslišio. U dva ovosezonska večita derbija u ABA ligi klubovi su razmenili karte za pristalice gostujuće ekipe. Na oba derbija prisustvovalo je po 500 navijača gostujućeg tima.

Međutim, Zvezda je uoči početka polufinalne plej-of seruje odustala od razmene ulaznice. Mediji prenose da očigledno Zvezda želi maksimalno da iskoristi domaći teren, pogotovo što prva dva meča, koja će biti odigrana u utorak i sredu igra pred svojim navijačima. Crveno-beli, prema ovoj tvrdnji, veruju da u treći duel sa Partizanom uđu sa vođstvom od 2:0 i da na taj način stvore pritisak crno-belima i da lakše dođu do finala.

Trener Partizana Duško Vujošević ranije danas je izjavio da nije korektno to što je Zvezda uradila.

"Zvezda je tražila 500, mi 300 i do sada je to radila. Po svim indikacijama i terminu, kao i tome da su deljene karte za taj sektor čini se da će se od te prakse odustati. Ne smatram da je to korektan gest koji vraća u normalu ove susrete. Taj gest ako bude takav ne može da se tumači kao korektan“, rekao je Vujošević.

Prvi meč će biti odigran sutra od 21,00 čas. Plasman u finale izboriće ekipa koja dođe do tri pobede.