Polufinalna serija između Zvezde i Partizana počinje sutra, igra se na tri pobede, a crveno-beli su domaćini u prva dva meča

BEOGRAD - Utakmicama polufinala plej-ofa između košarkaša Crvene zvezde i Partizana neće prisustvovati gostujući navijači ni jedne ni druge strane, a crno-beli su danas optužili "večitog" rivala da je prekršio dogovor uspostavljen na početku sezone.

Polufinalna serija između Zvezde i Partizana počinje sutra, igra se na tri pobede, a crveno-beli su domaćini u prva dva meča. Trener Partizana Duško Vujošević podsetio je ranije danas na konferenciji za novinare da su "večiti" rivali uspostavili sistem razmene ulaznica, ali da ima indicija da je Zvezda od te prakse odustala.

Sastanak za bezbednost uoči utakmica polufinala održan je odmah posle zajedničke konferencije za novinare obe ekipe, a Partizan je obavestio javnost o epilogu tog sastanka.

"Partizan obaveštava javnost, a pre svega svoje navijače, da je nakon sastanka bezbednosti uprava Crvene zvezde objavila i zvaničnu odluku da razmene karata između klubova neće biti i tako prekršila dogovor koji je ustanovljen na početku sezone ABA lige", navodi se u saopštenju Partizna.

U saopštenju se podseća da je na početku sezone, a na insistiranje crveno-belih, odlučeno da klubovi razmene 500 karata za mečeve te dve ekipe.

"Smatrali smo da razmena 500 karata relaksira odnose između navijačkih grupa, poboljšava odnose dva kluba i uvodi derbi sa prisustvom navijača oba tima u oblik košarkaške svetkovine. Ovakva odluka je jedna u nizu psiholoških šokova kojima pokušavaju da nas destabilizuju i uplaše", dodaje se u saopštenju crno-belih.

"Sigurna posledica takve odluke je da na utakmicama u kojima će Partizan biti domaćin ni jedan navijač Crvene zvezde, čak i uz pomoć bilo kakve sile, neće ući u dvoranu", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Prva utakmica polufinala polufinala plej-ofa između Zvezde i Partizana igra se sutra od 21.00 u hali Pionir.