Košarkaši Limoža su sa novim trenerom Duškom Vujoševićem, napravili čudo u Evrokupu savladavši kao gosti do tog meča nepobedivu Valensiju, koja je u meč ušla sa skorom 28:0, a onda su se javili prvi problemi.

Prema pisanju francuskih medija, tamošnji košarkaški savez odbio je preliminarni zahtev Limoža za izdavanje licence Vujoševiću, s kojom bi mogao da već u subotu vodi ekipu u utakmici Kupa Francuske.

U obrazloženju takve odluke piše da klub nije dostavio savezu odgovarajući dokumentaciju i da nije priložena adekvatna Vujoševićeva diploma, koja bi mu u toj zemlji omogućila da odmah sedne na klupu.

Francuski mediji pišu da će Vujošević do kompletiranja procesa svoje "registracije" smeti samo da sedi na klupi, a da će njegovi saradnici preuzeti vođenje ekipe tokom utakmice.

Nakon saopštenja Košarkaškog saveza Francuske, oglasio se i Vujoševićev klub:

"Duško Vujošević poseduje trenersku diplomu iz Srbije. Klub je dostavio Ministarstvu sporta sve što je neophodno za izjednačavanje diploma, kako bi naš trener mogao da vodi ekipu i francuskom prvenstvu. Nadležna komisija zasedaće tim povodom 2. februara".

Do tog datuma, ekipu će tokom utakmica voditi Vujoševićev francuski pomoćnik, potvrdio je i Limož.