Meč se igra u Hali sportova od 20 časova, a ulaz je slobdodan

Najbolje košarkašice Srbije željno iščekuju utakmicu protiv selekcije Poljske u okviru 9. kola „B“ grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine koja se igra u u sredu u 20 časova u „Hali Sportova“ na Novom Beogradu.

Izabranice selektorke Marine Maljković svesne su kvaliteta rivala, ali i veličine uloga koji donosi ovaj susret. Trijumf našim reprezentativkama sa više od dva poena razlike praktično donosi plasman na Eurobasket, što bi za naš mladi tim, u kojem je čak osam debitantkinja, bio zaista ogroman uspeh.

"Očekuje nas težak meč. Poljska je kvalitetan, snažan tim. Izuzetno su jake na centarskim, ali ništa manje opasne i na bekovskim pozicijama. Potreban nam je savršen mir, maksimalna koncentracija, jer smo svesni koliko nam ovaj meč važan i koliko radosti donosi pobeda. Devojke su na pripremama od 28. aprila, iz utakmice u utakmicu bile su sve bolje. Čeka nas veliko finale, jer devojke su zbog ovoga naporno radile. Imaju ogromnu želju da pokažu koliko im znači plasman na Evropsko prvenstvo" ističe Marina Maljković.

Naporan ritam kvaifikacionih mečeva ostvalja traga. U prošlom kolu na gostovanju u Švajcarskoj u timu nisu bile Sara Krnjić i Jelena Milovanović.

"Sara je povredila rame, Jelena vuče staru povredu. Međutim, ovo je utakmica gde se zaboravlja na sve. Očekujem da će, makar sa bolom, sve igračice biti spremne za meč sa Poljskom. Takođe, očekujemo i veliku podršku navijača, baš onakvu kakva je bila u duelu sa Crnom Gorom. O ambijentu sa tog susreta priča košarkaška Evropa. Ovo je mlad tim, potrebna mu je pomoć sa tribina, ali još jednom ponavljam, želimo da to bude korektno, fer i sportski" zaključila je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Plejmekjker našeg tima, Tamara Radočaj, veliki je optimista pred meč sa selekcijom Poljske.

"Nesrećno smo izgubile na njihovom terenu. Sada je sve na našoj strani. Ogroman motiv, podrška navijača i velika želja. Naš jedini cilj je pobeda. Znamo i kako da dođemo do uspeha. Od prvog do poslednjeg minuta, moramo da se žestoko borimo, onako kako to samo mi znamo.

Ana Dabović, takođe veruje u uspeh, ali poziva navijače da pomognu gromoglasnom podrškom, da budu naš šesti igrač:

"Mnogo je lakše igrati uz pesmu i podršku sa tribina. Znamo da smo veoma blizu velikog uspeha, za koji smo uložili dosta rada i odricanja. Deli nas samo jedna pobeda od plasmana na Evropsko prvenstvo. Igramo na domaćem terenu, sve od nas zavisi, mnogi od nas su sanjali takav scenario pre početka kvalifikacija", podesća Ana Dabović.

Ulaz na meć Srbija – Poljska u „Hali Sportova“ je besplatan, a u predigri ovog duela od 16.30 časova sastaće se juniorska i mlada selekcija Srbije.