PONOS VRANJA! SVEČANI PRIJEM ZA ZLATNE BASKETAŠE: Imaćete najveću moguću podršku grada!
Foto: FOTO: T.S.

Svaka čast

PONOS VRANJA! SVEČANI PRIJEM ZA ZLATNE BASKETAŠE: Imaćete najveću moguću podršku grada!

Košarka -

"Zlatni” tim čine učenici vranjske gimnazije, Strahinja Krstić, Mateja Arsić, Nemanja Mitić i Dušan Filipović

U Vranju je priređen prijemu svečani za basketaše Gimnazije „Bora Stanković“, koji su osvojili prvo mesto i zlatnu medalju na Državnom prvenstvu u basketu 3:3, koje je održano u Požarevcu.

Ponosni smo na vas jer ste na najbolji način reprezentovali naš grad. Postigli ste ogroman uspeh, nastavljaući tradiciju dobrih rezultata u basketu, imajući u vidu i uspeh basketaša OŠ „Vuk Karadžić“ koji su prošle godine postali vicešampioni sveta na Svetskom školskom takmičenju. U lokalnoj samoupravi imate pouzdanog partnera i budite sigurni da naša podrška neće izostati. Uspeh mladih sportista iz Vranja, najbolji je način za promociju grada i naše zemlje. Vaša sledeća destinacija je Pariz i ja vam od srca želim puno sreće “, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Gimnazija Vranje
foto: FOTO: T.S.

U konkurenciji osam ekipa vranjski gimnazijalci briljirali su u svakom odigranom meču i overili učešće na Gimnazijadi u Francuskoj.

Trener ekipe profesor Aleksandar Stanojković zahvalio se rukovodstvu Grada na podršci, uz obećanje da će Vranje u Parizu biti predstavljeno na najbolji mogući način.

Pored trenera, ogromne zasluge idu i mladim državnim prvacima. “Zlatni” tim čine Strahinja Krstić, Mateja Arsić, Nemanja Mitić i Dušan Filipović.

Gimnazija Vranje
foto: FOTO: T.S.

Član Gradskog veća Nenad Đorđević rekao je da uspeh u sportu znači kontinuitet u radu, a iza dobrih rezultata stoje godine upornog rada.

„Ulaganja u školski sport su sve veća. U 2016. godini iz budžeta se za ove namene izdvajalo 800.000 dinara, dok smo ove godine opredelili iznos od 3.700.000 dinara“, rekao je Đorđević.

Prisutnima su se obratili i Marko Ristić i Slađan Stanojković iz Odseka za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje, čestitajući gimnazijalcima osvojeno prvo mesto.

Kurir sport / T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track