KAKVE REČI ZA NIKOLU JOKIĆA! Američki novinar: Srbin je veran Denveru, totalno drugačiji, pogledajte DURENTA ili IRVINGA
Foto: AP/David Zalubowski, Instagram

pljušte pohvale

KAKVE REČI ZA NIKOLU JOKIĆA! Američki novinar: Srbin je veran Denveru, totalno drugačiji, pogledajte DURENTA ili IRVINGA

Košarka -

Centar Denvera u Americi slovi kao momak odan svom klubu, pristojan, skroman i pošten

Nije mala stvar biti dva puta uzastopno MVP regularnog dela NBA lige. Kad je tako, onda te poštuju i cene, a stalne hvalospeve iz Amerike dobija srpski košarkaš Nikola Jokić.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Dok odmara u Srbiji niz epiteta i pohvala na račun centra Denver Nagetsa izneo je američki novinar Džejkob Tobi. Na TV stanici "9NEWS" govorio je otvoreno o sportskim, ali i ljudskim kvalitetima Nikole Jokića, poredeći ga sa druge dve NBA zvezde Kevinom Durentom i Kajrijerm Irvingom.

- Jokić je odličan, ali on zadaje 50 posto manje problema čelnicima svog kluba od ostalih zvezda. Pogledajte šta se trenutno dešava u Bruklinu. Durent zahteva trejd i čini se da Netsi imaju problema da nađu tim sa kojim će obaviti razmenu zbog njegovih zahteva - objasnio je Tobi i nastavio:

- Da li biste u bilo kom trenutku mogli da zamislite da Jokić uradi tako nešto? Ja ne mogu. Sve ostale NBA zvezde, kao što su Durent ili Irving ponašaju se problematično, menjaju klubove, dok je Nikola veran svom Denveru.

Nikola Jokić
foto: AP

Kako kaže Džejkob Tobi nije mala stvar biti odan svom klubu u NBA ligi, a Nikola Jokić će prema svemu sudeći, s obzirom da je potpisao supermaks ugovor vredan više od 260 miliona evra za pet godina, ostati do kraja karijere u Koloradu.

- Nikola je toliko drugačiji od današnjih NBA zvezda. Navijači, prvenstveno oni u Denveru, definitivno moraju da shvate koliko su retki košarkaši kao Jokić. Svakako, neko sa takvim igračkim kvalitetima će se pojaviti opet u nekoj eri, ali način na koji se on ponaša i tretira organizaciju svog kuba je nezapamćen - jasan je Džejkob Tobi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track