Terens Kinsi, košarkaš koji je dobro poznat ovdašnjoj javnost.

Sjajni američki košarkaš igrao je za oba večita rivala, i za Partizan i za Crvenu zvezdu. Kisni je pružao odlične partije i za jedne i za druge, i zbog toga su ga navijači voleli.

Podsetimo, Kinsi je tabor Parnog valjka napustio 2014. godine, da bi godinu dana kasnije prešao u redove Crvene zvezde, što su mu neki navijači Partizana žestoko zamerili.

Nakon odlaska iz Crvene zvezde, Kinsi se oglasio na društvenim mrežama i poslao veoma iznenađujuću poruku.

- Hvala vam za ovo. To je bila jedna od najizazovnijih sezona u karijeri. Prvi meč protiv Partizana, a oni bacaju papir, novčiće, nazivaju me pogrdnim imenima kao što je majmun... Takođe, dobijao sam i pretnje smrću šest meseci, svaki put kad napustim stan imao sam dvojicu policajaca kao obezbeđenje. Nisam mogao da idem u određene delove grada... Ali, bilo je slatko kada smo ih pobedili i osvojili titulu - napisao je Kinsi pre godinu dana, a juče je na svom Tviteru ponovo podelio tu objavu.

Ovdašnjim navijačima teško pada kada neki igrač pređe u redove večitog rivala, pojedinci na tribinama su možda i vređali Kinsija, ali je nebulozno sve navijače svrstavati u "isti koš" i nazivati ih rasistima.

Kurir sport