JOKIĆ I NAGETSI SILOVITO JURIŠAJU NA NBA PRSTEN: Denver potopio Lebrona i Lejkerse u Koloradu (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOKIĆ I NAGETSI SILOVITO JURIŠAJU NA NBA PRSTEN: Denver potopio Lebrona i Lejkerse u Koloradu (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera slavili su nad Los Anđeles Lejkersima sa 132:126 u prvom meču finlane serije Zapadne konferencije u NBA ligi.

Srpski košarkaš Nikola Jokić za 42 minuta provedenih na parketu upisao je tripl-dabl sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija.

Džamal Marej je za domaći tim postigao 31 poen, uz po pet skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte, Kentavijus Koldvel Poup je dodao 21 poen, dok je dabl-dabl učinak ostvario Majkl Porter džunior sa 15 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Entoni Dejvis je bio najefikasniji u ekipi Lejkersa sa 40 poena, uz 10 skokova, Lebronu Džejmsu je nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl (26 poena, 12 skokova i devet asistencija), dok je Ostin Rivs upisao 23 poena i osam asistencija.

Košarkaši Denvera su od starta meča krenuli silovito i nisu ostavljali Lejkersima puno prostora za razigravanje. Srpski centar je bio posebno raspoložen, a rešenja za njega od strane gostiju nije bilo.

Denver je već na polovini prve četvrtine stigao do dvocifrene prednosti, koju je u nastavku povećavao do maksimalnih plus 21 u trećoj deonici.

Kada se činilo da je sve rešeno, nekoliko minuta pred kraj meča tim iz Los Anđelesa se serijom 9:0 vraća i ugru i približava na 125:121.

Nazvesnost je trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka...

Sa ukupno 258 postignutih poena ovo je bila najefikasnija utakmica finala konferencije koja je okončana u regularnom toku, nakon 1987. godine kada je Detroit pobedio Boston sa 145:119.

Naredni meč na programu je u petak od 02.30 po srednjoevropskom vremenu.

Podsetimo, Denver se u finale Zapada plasirao pošto je bio bolji od Finiksa, dok je tim iz Los Anđelesa slavio nad prošlogodišnjim šampionom Golden Stejtom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track