SELEKTOR STEFANOVIĆ OTKRIO TAJNU USPEHA MLADIH KOŠARKAŠA: Imamo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan za drugog!
Foto: @starsport

ponosan na tim

SELEKTOR STEFANOVIĆ OTKRIO TAJNU USPEHA MLADIH KOŠARKAŠA: Imamo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan za drugog!

Košarka -

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Nenad Stefanović blistao je od sreće i ponosa nakon veličanstvenog trijumfa našeg tima u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina.

Podsetimo, juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Evropsko prvenstvo, pošto je u finalu u Nišu pobedila branioca titule selekciju Španije sa 81:71 (24:24, 17:16, 15:11, 25:20).

Posle neverovatnog uspeha mladi košarkaški stručnjak istakao je da je naš tim dominirao tokom čitavog turnira.

"Dominantno! Nijedna utakmica u egalu, sve na vreme je bilo rešeno! Svaka čast momcima, za mesec dana smo napravili koheziju, napravili smo tim, imamo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan za drugog. Da uđeš, igraš pet minuta odbranu, ne pipneš loptu i izađeš iz igre srećan. Statistički, uzmite pogledajte, nismo među najboljima u šutu za tri poena, štaviše, verovatno smo među gorima, ali imamo svaku utakmicu nekog drugog ko je iskočio. Dakle, timski smo stigli do ovog uspeha", naglasio je Stefanović.

Španci su pred start turnira bili favoriti za titulu, ali naš tim je uspeo da ih nadmaši.

"Imali smo cilj da dobijemo Francuze i Špance. To je bio naš cilj, nećemo da se merimo sa drugima, uz sve poštovanje. Naravno, trebalo je dobiti i te timove, svi oni rade, spremaju se ozbiljno. Videli ste da su Nemci treći, ne verujem da je to neko prognozirao. Nekako se videlo na momcima da veruju da možemo da ih dobijemo, iako su Španci bili favoriti i na papiru verovatno bolji pojedinačno", kaže Stefanović.

Mladi košarkaški stručnjak prokomentarisao je i fenomenalnu atmosferu u prepunoj dvorani Čair u Nišu.

"Ovo ni u najluđim snovima nisam sanjao. Da će biti krcata hala, ovoliko dece... Ovi momci su u Nišu bili kao Bitlsi. Nestvarno iskustvo za njih. Hajde mi ostali smo malo straiji, ali navijanje, ponašanje publike, broj ljudi, fenomenalno", iskren je Stefanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track