NIJE REALNO DA ZVEZDA I PARTIZAN DOBIJU UGOVORE?! Odjeknule ZABRINJAVAJUĆE reči iz Evrolige: Nemoguće je svakoga učiniti srećnim
Foto: Nenad Kostić

nije dobro

NIJE REALNO DA ZVEZDA I PARTIZAN DOBIJU UGOVORE?! Odjeknule ZABRINJAVAJUĆE reči iz Evrolige: Nemoguće je svakoga učiniti srećnim

Košarka -

Izjava koja će zabrinuti navijače večitih beogradskih rivala...

Izvršni direktor Evrolige Paulius Motiejunas govorio je o šansama Crvene zvezde i Partizana da dobiju višegodišnje ugovore sa najelitnijim evropskim klupskim takmičenjem.

Nažalost, njegove reči nisu ohrabrujuće...

Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta priče”, rekao je izvršni direktor Evrolige Paulijus Motejunas u intervjuu za portal BasketNews, upitan za to da li je realno očekivati da Crvena zvezda i Partizan dobiju trogodišnje ugovore sa elitnim takmičenjem.

"Jedan aspekt su sadašnji klubovi koji nastupaju, njihovi navijači i rivalitet koji imaju. Ali, drugi je taj da moramo imati održive klubove“, indirektno je Motejunas podsetio da su oba beogradska kluba, relativno skoro, prošla kroz ozbiljne finansijske probleme.

"Od svega toga moramo sastavimo kompletnu sliku da bismo imali takmičenje koje raste i razvija se", ostao je uzdržan prvi operativac Evrolige i potom, indirektno, nagovestio da neće svi biti srećni.

Partizan, Crvena Zvezda
foto: Petar Aleksić

"To je najteži deo za jednog izvršnog direktora Evrolige. Nemoguće je svakoga učiniti srećnim. Nemoguće je dovesti košarku na sva najbolja mesta, a Beograd je jedno od najboljih, očigledno. Ali, moramo imati sve brojke na stolu i gledati ka svim ostalim klubovima i tržištima koja se razvijaju", nastavio je diplomatski da najavljuje širenje Evrolige, ali u drugim pravcima.

"Teško je navesti mesto koje ‘štiklira’ sve kategorije. Ali, pre svega, na čemu radimo? Šta je naša vizija? Gde je mesto na koje želimo da stignemo? Da li je dugoročno održivo? Da li je to tržište koje čini da liga raste u celosti, a ne samo jedan region“, naveo je Motejunas.

Partizan, Danilo Anđušić, Kevin Panter
foto: @starsport

On je istakao da Partizan i Crvena zvezda aktivno preduzimaju korake kako bi stekli poverenje i priznanje, što im ide u prilog.

"Konkurencija i nivo timova koje imaju je mnogo veći. Mnogo bolje poznaju pravila lige jer nije prva godina i poštuju pravila. Definitivno napreduju. Ali i ostali klubovi takođe".

"Pogledajte Virtus, koji takođe ima sjajne navijače i rezultate. Gledajte Monako. Imaju odlične sportske rezultate. Ima mnogo timova za koje bih rekao da zaslužuju da budu u ligi. Ne možemo nikome da zatvorimo vrata. To je težak deo. Ne možete imati svakoga. Ne možete svakoga usrećiti. Ali moramo svima ostaviti otvorena vrata", dodao je Motejunas.

Kurir sport/J.M/Basket News/Sport klub

00:15

Delije napravile fantastičnu koreografiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track