OSVAJAČ EVROLIGE ĆE UČITI SRPSKE TRENERE! Trener Real Madrida pristao da drži predavanje u beogradskoj školi koja nosi ČUVENO ime!
Foto: @starsport

VELIKA ČAST

OSVAJAČ EVROLIGE ĆE UČITI SRPSKE TRENERE! Trener Real Madrida pristao da drži predavanje u beogradskoj školi koja nosi ČUVENO ime!

Košarka -

Trener Real Madrida Ćus Mateo biće jedan od predavača na Beogradskoj košarkaškoj klinici "Dušan Ivković" saopšteno je danas.

Udruženje košarkaških trenera Srbije je u saopštenju istaklo da kao organizator ove klinike nastavlja sa kompletiranjem liste predavača za ovu godinu.

Jedan od najpoznatijih trenerskih seminara u svetu 23. put biće održan 29. i 30. juna u Beogradu.

Partizan, Real, Evroliga, Valter Tavareš, Ćus Mateo, Mario Hezonja, Najdžel Vilijams-Gos, Rudi Fernandez
foto: @starsport

Čuveni španski stručnjak, koji je sa slavnim madridskim klubom prošle sezone osvojio titulu prvaka Evrope, a nedavno je trijumfovao i u Kupu Kralja, sa zadovoljstvom je prihvatio naš poziv i dolazi u Beograd - potvrdio je generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević.

Mateo je trenersku karijeru započeo kao pomoći trener Real Kanoe 1995. godine, da bi već 1997. preuzeo Realov tim do 17 godina. Nakon toga, bio je pomoćni trener seniorskog tima Reala i to u tri navrata, nakon čega je 2022. godine postavljen i za šefa stručnog štaba kraljevskog kluba. U međuvremenu bio je glavni trener Saragose, Fuenlabrade, Unikahe, a radio je i u Kini. U svojoj trofejnoj riznici ima i dva Superkupa Španije osvojena 2022. i 2023. godine.

Čus Mateo
foto: EPA/Atef Safadi

Ono što svakako treba istaći jeste da su mnogi vrhunski svetski treneri držali predavanje na Beogradskoj klinici. Tako su naši treneri prošle godine imali priliku da uče i upijaju znanje od Željka Obradovića, selektora reprezentacije Francuske Vensana Kolea i aktuelnog osvajača Svetskog prvenstva u Manili i selektora Nemačke Gordona Herberta.

Učešće na Beogradskoj košarkaškoj klinici potvrdio je i jedan od najtalentovanijih evropskih trenera stručnjak iz Finske Tuomas Isalo, koji je prošle sezone sa ekipom Bona osvojio FIBA Ligu šampiona. Dva puta je proglašen za najboljeg trenera Nemačke, a 2023. bio je imenovan i za trenera godine u FIBA Ligi šampiona.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track