NAJBOLJI CENTAR EVROPE? TIHA PATNJA večitih, želi ga POLA Evrope! Kakva će biti sudbina Džoša Niba!? (ANKETA)
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

EVROLIGA

NAJBOLJI CENTAR EVROPE? TIHA PATNJA večitih, želi ga POLA Evrope! Kakva će biti sudbina Džoša Niba!? (ANKETA)

Košarka -

Košarkaši Makabija se nalaze na korak do plasmana na fajnal-for Evrolige, a uzevši u obzir da celu sezonu kao domaćini igraju na neutralnom terenu u Beogradu, ovakav rezultat je neverovatan uspeh.

Gotovo da niko nije davao šanse izabranicima Odeda Kataša za eliminaciju Panatinaikosa, a oni su dokazali da igraju vrhunsku košarku.

Vodi "Ponos Izraela" protiv tima iz Grčke 2-1 u četvrtfinalnoj seriji, imaju meč loptu pred svojim navijačima, a možda i najzaslužniji za ovaj rezultat je njihov centar Džoš Nibo.

Nibo je proglašen za najkorisnijeg igrača trećih utakmica plej-ofa, a njegovih 22 poena uz 9 skokova vodilo je Makabi ka izuzetno važnom trijumfu.

Koliko god da mu bile dominantne brojke, one opet ne pokazuju dovoljno njegov uticaj na igru.

Džoš je igrač izuzetnih fizičkih predispozicija, jedan je od najskočnijih igrača u Evropi, veoma je brz za svojih 206 cm visine i centar je kakvog bi svaki trener poželeo u svom timu.

Ono što ga izdvaja od konkurencije je racionalna i inteligenta igra. Ne troši previše lopti, može da sačuva svih pet pozicija na terenu, zna koje su mu prednosti i koristi ih na pravi način.

Nibo je nakon odlične koledž karijere na univerzitetima "Sent Frensis" i "Teksas A&M svoju sreću odlučio da okuša u Evropi.

Prva stanica bio je Izrael i ekipa Hapoel Elijata, da bi nakon samo godinu dana usledio poziv iz redova evroligaša Žalgirisa.

Nibo je oduševio u Litvaniji, pa je posle jedne sezone zadužio dres Makabija.

Situacija na tržištu je takva, da se odlični centri mogu nabrojati na prste jedne ruke, a Džoš spada u red najboljih.

Ugovor između Niba i Makabija završava na kraju sezone, a to mnogi žele da iskoriste.

Srpski velikani Partizan i Crvena zvezda su zainteresovani za njegove usluge, ali će u tome imati ogromnu konkurenciju.

Gotove sve evroligaške ekipe žele Niba u svojim redovima, a ostaje da se vidi ko će uspeti da se izbori za njegov potpis.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track