BLIŽI SE TRENUTAK ODLUKE! Ako se u poslednji čas ne dogodi BRUTALNA KRAĐA, evo kada će Nikola Jokić dobiti novu MVP TITULU!
Foto: Dustin Bradford / Getty images / Profimedia

nema spavanja

BLIŽI SE TRENUTAK ODLUKE! Ako se u poslednji čas ne dogodi BRUTALNA KRAĐA, evo kada će Nikola Jokić dobiti novu MVP TITULU!

Košarka -

NBA liga će u noći između srede i četvrtka, 9. maja u 1.30 po našem vremenu, proglasiti najkorisnijeg igrača u sezoni 2023/24.

Srpski košarkaš Nikola Jokić jedan je od trojice kandidata i apsolutni favorit za MVP nagradu. Prema informacijama koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, moralo bi da se dogodi neviđeno čudo u poslednji čas da Srbin ne dobije nagradu koja mu pripada. Podsetimo, Jokić je i prošle sezone bio veliki favorit za ovo priznanje, ali je titula na kraju nezasluženo otišla u ruke Džoela Embida.

Konkurenti srpskom centru su košarkaš Dalasa Luka Dončić i Šej Gildžes Aleksander iz Oklahome.

Ako pobedi, Jokić bi postao deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, pridruživši se tako Karimu Abdulu Džabaru (šest), Majklu Džordanu i Bilu Raselu (pet), Viltu Čemberlenu i Lebronu Džejmsu (četiri), te Mozesu Melonu, Lariju Birdu i Medžiku Džonsonu (tri).

S druge strane, Dončić i Gildžes Aleksander bi prvi put u karijeri dobili ovu nagradu.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track