KO JE NIKOLA ĐURIŠIĆ, KOŠARKAŠ KOJI JE SVOJIM IGRAMA ZALUDEO SRBIJU? Priprema se za draft, a potiče iz VELIKE sportske porodice!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

sprema se

KO JE NIKOLA ĐURIŠIĆ, KOŠARKAŠ KOJI JE SVOJIM IGRAMA ZALUDEO SRBIJU? Priprema se za draft, a potiče iz VELIKE sportske porodice!

Košarka -

Jedan od najboljih igrača Mege i ABA lige Nikola Đurišić nalazi se u Americi gde učestvuje na NBA Kombajnu.

Tu se priprema za NBA draft na kome će učestvovati i na kome bi mogao da bude jedno od potencijalnih iznenađenja. NBA Kombajn je format gde mladi igrači iz celog sveta imaju priliku da pokažu pred NBA skautima svoje fizičke predispozije, znanje i veštine i možda i zarade ugovor u nekom od klubova najjače lige na svetu.

Nikola Đurišić
foto: Mega Mozzart

Posle brojnih testiranja koje su imali igrači mladi Srbin je igrao i meč u kojem mu je rival bio i sin Lebrona Džejmsa - Broni. Završio je taj meč Srbin sa četiri poena, a ono što je posebno oduševilo Amerikance jeste jedna nestvarna asistencija, baš u stilu Miloša Teodosića.

Posle jedne timske akcije još uvek aktuelni igrač Mege je pronašao saigrača pasom iza leđa ostavljajući ga samog na šutu za tri poena što je ovaj oberučke prihvatio i pogodio trojku.

Ono što je zanimljivo jeste da će Đurišić ako bude izabran na draftu pridružiti trojici Nikola koji već igraju u NBA ligi - Joviću, Jokiću i Vučevi. To je istakao i Srbin koji kaže da ga često pitaju da li poznaje nekog od nijh.

- Odmah su me pitali da li poznajem nekog od trojice Nikola - Jokića, Vučevića i Jovića i da li sam u kontaktu sa njima. Nadam se da ću im se pridružiti i da će me neka od ekipa izabrati. Na meni je da pokažem da kvalitet i verujem da ako me neka od ekipa izabere - neće zažaliti - jasan je Đurišić.

Inače Nikola je 2004. godište i potiče iz sportske porodice. Otac Duško je bivši fudbaler koji je nastupao za OFK Beograd pre nego što je otišao u inostranstvo gde je igrao u Švajcarskoj, Belgiji i Nemačkoj. Majka Vesna Čitaković je bivša odbojkašica i reprezentativka Srbije.

Bila je čak i kapiten selekcije Srbije sa kojom je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu 2006. godine i srebro na Evropskom prvenstvu godinu dana kasnije. Sada je potpredsednica Odbojkaškog saveza Srbije i predsednica Odbojkaškog kluba "Jedinstvo" iz Užica.

Vesna Čitaković-Đurišić
foto: Printscreen

Đurišić je ove sezone jedan od najboljih igrača ABA lige i bez ikakve sumnje najbolji pojedinac Mege, a prosečno beleži 15 poena, 2.8 skokova i 3.5 asistencija po utakmici.

Od ostalih timova nastupao je za OKK Beograd kao pozajmljeni igrač, a u mlađim kategorijama je osim Mege nastupao i za Banjicu.

KK Mega, Nikola Đurišić
foto: : Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Očigledno je da je Nikola sportski gen nasaledio iz porodice što je normalno i prirodno, jer su mu roditelji bili itetako uspešni sportisti.

Inače, Đurišić se posle sjajne sezone u Megi pominje kao jedno od mogućih pojačanja Crvene zvezde za narednu sezonu. Ipak, deluje da mu je u ovom trenutku priotitet NBA draft,a u zavisnosti od toga kako prođe na "američkoj pijaci igrača" doneće odluku gde će nastaviti karijeru.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track