NBA KOŠARKAŠ ODUŠEVLJEN TEODOSIĆEM! ISPALIO MOĆNE REČI NA RAČUN SRPSKOG PLEJMEJKERA: "MVP Evrolige, bio je mađioničar sa loptom"
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

teo

NBA KOŠARKAŠ ODUŠEVLJEN TEODOSIĆEM! ISPALIO MOĆNE REČI NA RAČUN SRPSKOG PLEJMEJKERA: "MVP Evrolige, bio je mađioničar sa loptom"

Košarka -

Košarkaš Milvokija Patrik Beverli u čistom superlativu govorio je o plejmejkeru Crvene zvezde, Milošu Teodosiću.

Njih dvojica su u sezoni 2009/10 zajedno igrali u Olimpijakosu i tada je Patrik upoznao sve kvalitete srpskog košarkaša.

- Osim superzvezda, igrači grači imaju slične veštine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, nisi mogao da razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto, sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju - kazao je Beverli i potom dodao:

- Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je bio mađioničar sa loptom. Ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: "Prokletstvo, nisam to ni video." Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića.

Kurir sport

Bonus video:

02:58

Teodosić posle poraza od Panatinaikosa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track