Legenda naše košarke, Dejan Bodiroga, otvoreno je govorio o odnosu Nikole Jokića prema dresu reprezentacije Srbije.

Košarkaška javnost u Srbiji sa nestrpljenjem čeka odluku najboljeg košarkaša na planeti Nikole Jokića u vezi sa učešćem na Olimpijskim igrama u Parizu.

profimedia0738603259.jpg
Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čovek koji se vuke rado i sa entuzijazmom odazivao u reprezentaciju, Dejan Bodiroga, uporedio je vreme kada je on nosio dres nacionalnog tima sa aktuelnom situacijom u reprezentativnoj košarci.

"Reprezentacija je napravila sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu prošle godine. Trener Pešić i svi reprezentativci odradili su sjajan posao, i to bez Nikole Jokića. Ako bude igrao, bićemo još jači, ali treba pohvaliti momke koji su bili na Mondijalu. Košarka je timski sport, tim je uvek najvažniji, a pojedinac se uvek izdvoji. Što se tiče mene i moje generacije, uvek je bila privilegija da se nosi dres nacionalnog tima. Danas, svako ima svoj odnos prema reprezentaciji. Drugačije je vreme, kod nas se nije postavljalo pitanje igranja ili neigranja. Uopšte nismo razmišljali na taj način. Poštujem svačiju želju i stav, ali igranje za reprezentaciju je najlepša moguća stvar. Klub je jedno, a reprezentacija nešto sasvim drugo", izjavio je Bodiroga u emisiji "Probudi se" na Nova S.

jokic.jpg
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia 
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kurir sport/J.M/Sport klub

Kurir sport Jokic lumpuje kod glumca Lazara Nikolica