LEGENDARNI ŠPANSKI KOŠARKAŠ ZAVRŠIO KARIJERU! Tešku odluku, koja je RASTUŽILA NAVIJAČE, saopštio na društvenim mrežama!
Foto: ABEL F. ROS / Alamy / Alamy / Profimedia

kraj

LEGENDARNI ŠPANSKI KOŠARKAŠ ZAVRŠIO KARIJERU! Tešku odluku, koja je RASTUŽILA NAVIJAČE, saopštio na društvenim mrežama!

Košarka -

Dugogodišnji reprezentativac Španije i košarkaš Reala iz Madrida, Serhio Ćaćo Rodrigez, odlučio da završi svoju profesionalnu karijeru.

Vest, koja je rastužila ljubitelje košarke širom Evrope, iskusni plejmejker je objavio na društvenim mrežama.

"Došao je taj dan. Posle 20 godina košarkaške karijere, želeo bih da podelim sa svima životnu odluku – došlo je vreme da stavim tačku na igračku karijeru. Osećam da je ova sezona, u kojoj smo osvojili ACB ligu, Kup i Superkup, savršen trenutak da se oprostimo. Uvek sam sanjao da se povučem, da budem fizički spreman i pobedim u oproštajnom meču, a život mi je ponudio ovaj poklon", rekao je 38-godišnji Španac.

Rodrigez je karijeru započeo u Estudijantesu iz kog je kao 27. pik na draftu otišao u NBA ligu 2006. godine. Nastupao je za Portland, Sakramento i Njujork Nikse, a 2010. odlučio je da se vrati u Evropu. Nakon nekoliko sjajnih sezona u Realu ponovo se otisnuo "preko bare" i obukao dres Filadelfije, ali nije se dugo zadržao. Posle jedne sezone vratio se u Evroligu i potpisao ugovor sa CSKA iz Moskve. Usledila je selidba u Milano i na kraju povratak u kraljevski klub.

Sa reprezentacijom Španije bio je prvak sveta 2006. godine i šampion Evrope 2015, a osvojio je i dve olimpijske medalje - srebro u Londonu 2012. godine i bronzanu medlju u Riju 2016. godine.

Kurir sport/J.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track