DELIJE TRLJAJU RUKE: Crvena zvezda se NE ŠALI! ANALIZA igre pojačanja crveno-belih! (VIDEO + ANKETA)
Foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia, Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia, Kevin Sabitus / Getty images / Profimedia, Printscreen

padaju bombe

DELIJE TRLJAJU RUKE: Crvena zvezda se NE ŠALI! ANALIZA igre pojačanja crveno-belih! (VIDEO + ANKETA)

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda je osvojio tri trofeja u prethodnoj sezoni, ali se čini da apetiti kluba i dalje nisu zadovoljeni.

Janis Sferopulos je početkom prethodne sezone zamenio Duška Ivanovića, a uspeo je da osvoji Kup Koraća, ABA ligu i Košarkašku ligu Srbije. Sedam pobeda u nizu protiv večitog rivala Partizana su podatak za divljenje, ali..

Jedini kiks je napravljen u Evroligi, gde su crveno-beli završili na 16. mestu, a kako su krenuli sa pojačanjima, to sledeće sezone sigurno neće biti slučaj.

Delije su željne uspeha u Evropi, a čini se da je ovo konačno ta sezona.

Zvezdu su napustili Majk Tobi, Džavonte Smart, Fredi Gilespi (sve očekivano), a ugovore su produžili Branko Lazić, Miloš Teodosić, Rokas Gedraitis i Džoel Bolomboj. Ostaju i Jago dos Santos, Nemanja Nedović i Dejan Davidovac koji imaju ugovore, tako da je čvrsto jezgro tu.

GOROSTAS CRVENO-BELOG SRCA

Uroš Plavšić
foto: KK Crvena Zvezda

Prvo pojačanje za Crvenu zvezdu ovog leta bio je centar Mege Uroš Plavšić.

Momak koji je bio kapiten mladog tima koji je bio najprijatnije iznenađenje u sezoni dolazi da pojača konkurenciju na centarskoj pozciji.

Plavšić je visok 216 cm, ima meku ruku, odlično se snalazi u reketu, a izuzetno je brz sa svoju visinu!

Ono što je velika prednost je i to što je Uroš domaći igrač, navijač je Crvene zvezde od malih nogu i sigurno će davati 100 posto svojih mogućnosti.

Takođe, sjajno štiti obruč, a blokade koje udara su spektakularne.

Najveće pitanje je kako će se Uroš snaći u Evroligi, nikada nije igrao taj nivo takmičenja, ali nema sumnje da ima kvalitet.

Nagrada za odlične igre je i poziv selektora Pešića za Olimpijske igre, a to dovoljno govori o njegovom potencijalu.

"UBICA" KOJI ZNA DA IGRA U EVROLIGI

Isaiah Canaan, Ajzea Kenan
foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki košarkaš Ajzea Kenan je pojačanje na bekovskim pozicijama, a upravo je on faktor koji je nedostajao crveno-belima.

Nekadašnji NBA igrač je proveo dve sezone u Olimpijakosu sa kojim je igrao fajnal-for Evrolige, a imao je značajnu ulogu sa 12 poena u proseku.

Kenanovo primarno oružje je šut za tri poena, kada uđe u seriju je nezaustavljiv, a ume da pogodi i 10 trojki na meču.

Ono što mu je mana je nedostatak defanzive, a upravo zbog ovoga ga je trener Barcokas manje koristio u nekim mečevima.

Kenan je snažan i brz, ima dobro telo iako je nizak za poziciju koju igra (183 cm), tako da je osnovni probelm u defanzivi njegov voljni momenat.

Upravo bi karakter Kenana moga da predstavlja najveći problem, nezadovoljan je kada ne igra, to je jasno stavio do znanja i Jorgosu Barcokasu u oproštajnoj poruci, a ovo se nije svidelo Grčkom treneru.

Ipak Janis Sferopulos je žarko želeo Kenana, a nema sumnje da će uraditi sve u svojoj moći da ga uklopi u sistem. Ukoliko stvari "legnu", biće ogromno pojačanje za klub sa Malog Kalemegdana.

SINONIM USPEHA ZVEZDE

Nikola Kalinić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Šta reći o Nikoli Kaliniću koji je i zvanično, treći put zadužio dres Crvene zvezde.

Čovek koji je jedan od najcenjenijih igrača u Evroligi na poziciji 3 i 4, polivalentan, iskusan , sjajan u defanzivi, zna kako se osvajaju trofeji, miljenik navijača i veza koja je nedostajala.

Kalinić nije imao sjajnu sezonu u Barseloni, sedeo je na klupi, nekada i nezasluženo, a povratak u voljeni tim će mu sigurno prijati.

Trio iz reprezentacije koji nam je doneo toliko radosti (Teodosić, Nedović, Kalinić) je konačno na okupu u klubu, a ovo je san snova Delija.

Sva trojica su u zrelim godinama, završili su sa nacionalnim timom, biće fokusirani samo na klub, a svojim iskustvom bi mogli da doprinesu fantastičnom rezultatu.

Nikola donosi šampionski gen, a stiče se utisak da će on biti najveće pojačanje crveno-belih ovog leta!

Ukoliko ostane zdrav, Kalinić će biti najvažniji igrač Crvene zvezde, akko u defanzivi, tako i u ofanzivi.

Osvojio je Nikola sve što se osvojiti može, a sanja veći uspeh u Evropi sa voljenim timom.

Jako blizu crveno-belog dresa su i Tornike Šengelija i Kodi Miler Mekentajer.

Crveno-beli deluju popunjeno na svim pozicijama, imaju i mladost i iskustvo i defanzivu i ofanzivu, a ukoliko im se sve kockice poklope, sve je moguće!

Kako se Vama čine pojačanja crveno-belih?

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:11

Zvezda se vratila na parket

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track