"ŽELJKO? MOŽDA ĆE DA SE NALJUTI, ALI..." Prvi intervju Pantera posle odlaska iz Partizana: Dolazak je NAJBOLJA ODLUKA u mom životu
Foto: Starsport

EMOTIVAN

"ŽELJKO? MOŽDA ĆE DA SE NALJUTI, ALI..." Prvi intervju Pantera posle odlaska iz Partizana: Dolazak je NAJBOLJA ODLUKA u mom životu

Košarka -

Doskorašnji kapiten Partizana, Kevin Panter, govorio je o trogodišnjem boravku u ovom klubu.

Podsetimo, Panter se nedavno oprostio od crno-belih i potpisao ugovor sa Barselonom.

- Nije bilo lako, ali isto tako nije moglo da se poredi sa prošlim letom kada je bila potpuna ludnica. Osetio sam da je vreme posle tri nezaboravne sezone u Beogradu. Dobro se osećam kao novi igrač Barselone. Klub bogate istorije. Očekujem puno lepih stvari - rekao je Panter u intervjuu za "Mozzart sport".

Partizan je mnogo napredovao od trenutka kada je Panter stigao u klub.

- Dolazak u Partizan u momentu kada je igrao Evrokup je jedna od najboljih odluka koju sam doneo u životu. Sećam se koliko su mislili da sam lud, da sam došao u Partizan zbog para ili ne znam ni ja čega, a pogledajte danas... Partizan je evroligaški klub o kome svi pričaju. Ne mislim da je to zbog mene, da me neko ne shvati pogrešno, ali samo je pokazatelj da nisam pogrešio što sam došao i proveo tri sezone koje nikada neću zaboraviti.

Kevin Panter
foto: Starsport

Govorio je i o odnosu sa Željkom Obradovićem.

- Volim ga. Izuzetno poštujem. Možda se nismo slagali u svakoj situaciji, ali uvek je prevladavalo veliko poštovanje. Nekada smo se i drali jedan na drugog, ali se onda izgrlimo, izljubimo i shvatimo šta želimo jedan od drugog i to primenimo na parketu. Ponavljam, izuzetno mi je pomogao za ove tri sezone - poručio je Kevin i na pitanje koja anegdota mu prva pada na pamet rekao je posle dužeg razmišljanja.

- Možda se naljuti, ali nema veze. Zna da ga volim. Ove sezone u Pireju... Spremamo se za meč protiv Olimpijakosa, radimo trening i nešto ga naljuti. Ne znam tačno ko, ali on je eksplodirao i urla: 'Jeb*će vas, ako tako budete igrali, ima da vas je*u nasred terena'. Nije se na tome završilo, ali to je trener Željko. Intenzitet uvek na maksimumu. Verujte, ima mnogo raznih situacija koje se nikada neće zaboraviti i o kojima i dalje pričamo.

Kevin Panter
foto: Starsport©

Upitan je Amerikanac i za omiljenu pobedu.

- Bilo je mnogo pobeda, mnogo poraza, ali ako jednu utakmicu moram da izdvojim, to je pobeda protiv Crvene zvezde za titulu. Ne zbog moje partije (postigao 32 poena, rekord finala ABA lige), nego zbog osećaja koji se stvorio kod navijača, kod ljudi u klubu. Partizan je osvojio trofej posle 10 godina u ABA ligi, zato je to bilo veče koji će se uvek pamtiti. Ta pobeda i proslava sa izuzetnim ljudima u ekipi. Ta sezona je nešto zaista specijalno. Prisetio se i čuvene plej-of serije protiv Reala i tuče u Madridu.

- Uveren sam, ma i više od toga... Igrali bismo F4 da nije bilo toga. Bilo bi 3:0. Igrali smo najbolju košarku u Evropi. Bili smo nezaustavljivi, ne mogu da tvrdim da bismo osvojili Evroligu, ali imao sam takav osećaj.... Osećaj da smo nepobedivi. Desilo se što se desilo, ali i to je deo svega ovoga, ove lude priče koja ne može ni rečima tačno da se ispriča, moralo je da se doživi. Sećam se intervjua pred put u Madrid koji sam dao baš vama kada sam rekao da idemo u Španiju po dve pobede i svi su mislili da sam lud. Međutim to je mentalitet koji smo imali i koji smo negovali.

Kevin Panter
foto: Starsport©

Ipak, poraz od Reala nije ono što najviše boli Pantera.

- Možda će vas iznenaditi, ali mene ubedljivo najviše boli poraz od Burse u prvoj sezoni. Bili smo apsolutni favoriti. Igrali smo pred punim tribinama na našem terenu. Prva eliminaciona utakmica u Evrokupu i mi izgubimo. Baš mi smeta, evo i sada kada pričam... Ne osećam se dobro. Morali smo to da pobedimo. Ostali porazi su teški, ali ne kao taj protiv Burse.

Kurir sport / Mozzart sport

Bonus video:

00:02

Kevin Panter brzo izašao iz arene sa treninga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track