AMERIKANAC POTPISAO ZA CRVENU ZVEZDU: Četvrta detonacija po redu na Malom Kalemegdanu!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

dve godine

AMERIKANAC POTPISAO ZA CRVENU ZVEZDU: Četvrta detonacija po redu na Malom Kalemegdanu!

Košarka -

KK Crvena zvezda dovela je četvrto pojačanje ovog leta, pošto je ugovor sa prvakom ABA lige i Srbije potpisao Majk Daum.

Majk Daum
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Amerikanac koji igra na poziciji krilnog centra prošlu sezonu proveo je u Efesu. Visok je 206 centimetara i prema informacijama iz KK Crvena zvezda, trebalo bi da bude rezervna varijanta za poziciju "četvorke". Prvi pik na tom mestu je Tornike Šengelija iz Virtusa, Gruzijac koji još razmatra ponudu crveno-belih.

Majk Daum (28) potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, opcija "1+1". Košarku je počeo da igra u rodnoj Nebraski, završio je koledž Južna Dakota, a 2018. godine izašao je na draft, međutim nije potpisao ugovor ni sa jednim NBA klubom.

Zato je profesionalnu karijeru počeo u španskom klubu Obradoiro, bio je član italinjanske Tortone i turskog Efesa.

Prošlu sezonu Majk Daum počeo je u Tortoni, u italijanskom Palakanestru i FIBA Ligi šampiona, da bi se krajem novembra preselio u Istanbul, u Efes, gde je dobio priliku da debitije u Evroligi i prvenstvu Turske.

Iza sebe ima odličnu polusezonu u Efesu, gde je prosečno beležio 9.4 poena po utakmicu, uz 2.2 skoka u elitnom takmičenju, a odlikuje ga i vrlo dobar šut za tri poena (41.3 odsto sa distance).

Crvena zvezda je pre Majka Dauma zvanično potpisala Uroša Plavšića, Ajzeu Kenana i Nikolu Kalinića. Ugovore su produžili Miloš Teodosić, Branko Lazić, Džoel Bolomboj i Rokas Giedraitis.

Kurir sport

00:11

Delije koreografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track