SRBIJA BEZ PORAZA NA SVETSKOM PRVENSTVU! Mladi košarkaši ređaju pobede na Mundobasketu srednjoškolaca!
Foto: ISF

MAKAO

SRBIJA BEZ PORAZA NA SVETSKOM PRVENSTVU! Mladi košarkaši ređaju pobede na Mundobasketu srednjoškolaca!

Košarka -

Lepe vesti stižu nam iz školskog sporta. Makao je domaćin Svetskog prvenstva u košarci, za uzrast srednjoškolaca.

Srbiju predstavlja prvak države Gimnazija Kraljevo. Posle tri kola takmičenja u grupi naši momci su jedini neporaženi. Pobedili smo Brazil (50:44), Čile (57:40) i Mongoliju (59:51). U subotu igramo protiv Ugande, koja je do sada pobedila Brazil i Čile, a poražena je od Mongolije. Uganda ima i najvišljeg igrača na turniru.

Košarkaš, Školski sport
foto: ISF

Inače utakmica se igraju u tri multifunkcionalne dvorane, a domaćini se trude da budu na raspolaganju za sve što je potrebno. Petak je slobodan dan, kada su u pitanju utakmice.

Taj dan je planiram za kulturni dan kada će svi učesnici imati obezbeđeno razgledanje dela grada u kome se nalaze velelepne građevine sa hotelima, parkovima i velikim šoping molovima. Makao je poznat po ulici u kojoj imate prelepu veliku kopiju tornja u Parizu, London tornja i ulice sa temama Venecije.

Košarkaš, Školski sport
foto: ISF

Utakmicu protiv Mongolije gledao je i Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport, koji je profesoru i momcima poželeo dalje uspehe.

Na SP nastupa 20 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Makao, Školski sport, Košarka
foto: ISF

Našu reprezentaciju predvodi profesor trener Vladimir Adamović a u timu su Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević i Vojin Gojković.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track