TOPIĆ MORA DA ČEKA NA ODLAZAK U NBA?! Oglasio se generalni menadžer Oklahome, evo šta je rekao o mladom Srbinu nakon drafta
Foto: AP/Julia Nikhinson

OČEKUJU PUNO

TOPIĆ MORA DA ČEKA NA ODLAZAK U NBA?! Oglasio se generalni menadžer Oklahome, evo šta je rekao o mladom Srbinu nakon drafta

Košarka -

Nikola Topić je izabran na NBA draftu i Oklahoma Siti Tanderi su ga uzeli sa 12. pozicije u prvoj rundi.

Bio je projektovan i u prvih pet pikova međutim povreda prednjih ukrštenih ligamenata ga je odvojila od terena i zato je pao na 12. poziciju. Sada je generalni menadžer Oklahome Sem Presti otkrio zašto ga je uzeo ispred ostalih koje je mogao da bira. Takođe je pričao o njegovom stanju kada je povreda u pitanju.

- Odredićemo plan akcije u vezi sa povredom. Izuzetno smo optimistični u smislu toga šta smo videli i mislim da ćemo uspeti sve da rešimo, ali takođe očekujemo da neće igrati za nas sledeće sezone - rekao je Sem Presti.

Nikola Topić
foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

On je otkrio da je zapravo dolasku Topića u Oklahomu kumovao Vasilije Micić. Plejmejker reprezentacije Srbije je proveo deo prošle sezone u Oklahomi i nahvalio je mladog organizatora igre Crvene zvezde.

- Proveo sam mnogo vremena razgovarajući sa Micićem o ovom igraču. Iskreno. On mi je mnogo pomogao zaista. Vasilije Micić je u ranoj fazi karijere imao sličnu povredu. Mislim da svi znaju šta mislimo o Miciću. On ima sjajnu košarkašku pamet i to što sam mogao da razgovram sa njim, ne samo o igraču već i o tome kroz šta igrač u tim godinama prolazi. To je bilo važno zbog empatije - otkrio je on.

Sem Presti je poznat kao generalni menadžer koji jako retko greši sa izborima na draftu, a detaljno je objasnio šta mu se najviše sviđa kod srpskog košarkaša. Pre svega je govorio o mentalnoj strani i velikoj zrelosti igrača koji je tek punoletan.

- Ono što kod Nikole vidim kao veoma zanimljivo i važno je da je izuzeztno zreo za svoje godine. Izuzetno je zrela osoba. Ako razgovarate sa njegovim saigračima ili ga posmatrate kao deo tima on je sjajan saigrač. Mislim da za svoje godine ima sjajno razumevanje dinamike tima, mislim da dobro razume sebe, da je znatiželjan. Kao osoba je veoma zanimljiv u smislu načina na koji gleda tim, takmičenje, učenje. Mislim da je to veoma retko. Intrigantno je imati nekoga takvog u timu. A onda kada na to imete i nekoga ko ga dobro poznaje kao Micić, to je od velike pomoći takođe - završio je Presti.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:59

Nikola Topić povreda derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track