SIN LEGENDE PARTIZANA I AMERIKANAC IZ ALBE NA PUTU DA OBUKU CRNO-BELI DRES: Ozbiljan remont u ekipi Željka Obradovića!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

pojačanja

SIN LEGENDE PARTIZANA I AMERIKANAC IZ ALBE NA PUTU DA OBUKU CRNO-BELI DRES: Ozbiljan remont u ekipi Željka Obradovića!

Košarka -

KK Partizan je u pregovorima sa Sterlingom Braunom, bekom šuterom berlinske Albe. Pored njega, crno-beli su u završnom dogovoru sa Mariom Nakićem, sinom legende kluba Iva Nakića.

Sterling Braun
foto: Eibner-Pressefoto/Ryan Sleiman / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle odlaska Frenka Kaminskog, Pi Džej Doužera, Ognjena Jaramaza, Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alena Smailagića i Džejmsa Nanelija sasvim je jasno da je trener Željko Obradović krenuo u potpuni remont igračkog kadra. Za sada su u Partizanu ostali Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka i Džejlen Smit. Status odbeglog Brazilca Bruna Kabokla još nije definisan.

Novi igrači KK Partizan postali su Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Entilikina. Amerikanac Sterling Braun (29) trebalo bi da dođe u Beograd kao zamena za Kevina Pantera, piše portal Mozzartsport.

Radi se o izrazito snažnom beku šuteru, visokom 196 centimetara, koji iza sebe ima impozantnu karijeru u NBA ligi. Sterling Braun igrao je šest godina u najjačoj ligi na svetu, za Milvoki, Hjuston, Dalas i LA Lejkerse. Bioje i u razvojnoj Dži ligi, gde je nosio dres Viskonsina i Reptorsa 905. Prošle godine stigao je u Berlin, u Albu.

Mario Nakić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

KK Partizan trenutno pregovara sa trojicom košarkaša. Jedan je stranac Nemac sa poreklom iz Konga Isak Bonga, a dvojica su Srbi Arijan Lakić koji je prošle godine igrao u Zadru i Mario Nakić, koji je bio član Igokee.

Mario Nakić je sin Iva Nakića, čuvenog košarkaša Partizana, osamdesetih godina prošlog veka, koji je igrao zajedno u generaciji sa Vladom Divcem, Žarkom Paspaljom, a bio je član ekipe koja je predvođena Aleksandrom Đorđevićem i Predragom Danilovićem 1992. godine postala prvak Evrope.

Kurir sport

00:52

Grobari pevaju nakon poraza od Reala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track