LEBRON ĆE IGRATI SA SVOJIM SINOM! Ispisana istorija NBA lige: STALO MU SRCE, prošao kroz PAKAO, pa stigao do Lejkersa!
Foto: EZRA SHAW / Getty images / Profimedia

kakva vest

LEBRON ĆE IGRATI SA SVOJIM SINOM! Ispisana istorija NBA lige: STALO MU SRCE, prošao kroz PAKAO, pa stigao do Lejkersa!

Košarka -

Los Anđeles Lejkersi doveli su u svoj tim Bronija Džejmsa (19), najstarijeg sina svog najboljeg igrača, Lebrona Džejmsa (39)! Prvi strelac NBA lige u istoriji ostvario je san koji godinama sanja, da dočeka svog naslednika u NBA ligi i da budu saigrači.

Lebronov agent Rič Pol navodno je pretio klubovima da ne odaberu Bronija i upozoravao da će u tom slučaju odigrati sledeću sezonu u Australiji. Lejkersi su dočekali svoj red i odabrali ga kao 55. "pika", kada su iza njega ostala još samo tri mesta na draftu.

Trebalo bi naglasiti da ovaj potez Lejkersa ne garantuje da će otac i sin zaigrati sledeće sezone za slavnu franšizu iz Los Anđelesa, niti da će Broni biti u timu sledeće sezone, a ni da će Lebron ostati, jer sledeće nedelje ima mogućnost da postane slobodan igrač. Ipak, naravno da je sada sasvim moguća situacija koja se nikad nije dogodila u istoriji NBA lige, da otac i sin zajedno budu na terenu.

Iako je trocifreni broj igrača koji su sledili put svojih očeva i zaigrali u NBA ligi, nikad se nije dogodilo da se sretnu istovremeno u ligi i u istom timu, a najmanji razmak između očevog penzionisanja i dolaska sina bio je pet godina. Sve do ovog leta, kada je Broni zvanično postao član tima svog oca, četvorostrukog NBA šampiona. Džejms senior će sledeće sezone izjednačiti rekord Vinsa Kartera u broju odigranih NBA sezona, kada bude počeo svoju 22. takmičarsku godinu u najjačoj ligi sveta.

Broni Džejms igra na pozicij beka i sa visinom od 188 centimetara biće jedan od najnižijih igrača u ligi. Prošlu sezonu proveo je u na Univerzitetu Južna Kalifornija i prosečno je postizao 4,8 poena uz 2,8 skokova i 2,1 asistenciju, a sve je zabrinuo kada se srušio na jednoj utakmici zbog problema sa srcem. Zbog toga ga je konzilijum NBA lekara pregledao veoma detaljno i utvrdio da nema smetnji da započne karijeru u najjačoj ligi sveta.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:21

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track