UPALI U HOTEL U RANU ZORU, NBA AS OSTAO U ŠOKU: Imajte više poštovanja...
Foto: EPA/FILIP SINGER

PORANILI

UPALI U HOTEL U RANU ZORU, NBA AS OSTAO U ŠOKU: Imajte više poštovanja...

Košarka -

Olimpijske igre uskoro počinju (od 26. jula do 11. avgusta) i mnogi sportisti se spremaju za to.

Cilj je što bolji uspeh, osvajanje medalje za svoju naciju i na tome se uveliko radi. To čine i francuski reprezentativci u košarci koji su ostali zabezeknuti zbog jedne odluke.

U pitanju je potez ljudi koji rade u doping kontroli koji su se pojavili u zoru u hotelu nacionalnog tima. Ta odluka šokirala je mnoge, među njima je bio i Evan Furnije.

"Doping testiranja u 5:55 ujutru. Tokom najteže nedelje trening kampa. FIBA, pokaži više poštovanja prema svojim sportistima", napisao je Furnije na društvenim mrežama.

Njegove reči imale su veliki odjek, najviše zbog toga što se radi o iskusnom igraču koji igra u NBA ligi. Trenutno je u Detroitu, a pre Pistonsa igrao je za Denver, Orlando, Boston i Njujork Nikse. Zbog sve manje minutaže koju dobija spekuliše se da bi mogao da se vrati u Evropu i da zaigra u Evroligi...

Možda se to dogodi posle Olimpijskih igara. Tamo je Francuska kao domaćin u grupi A sa Nemačkom i Japanom, dok čeka pobednika kvalifikacionog turnira u Rigi (Letonija) gde uz Letonce igraju još i Brazil, Crna Gora, Kamerun, Gruzija i Filipini.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track