POBEGULJA NA CENI! Kakva je SUDBINA Bruna Kabokla!?
Foto: Starsport

EVROLIGA

POBEGULJA NA CENI! Kakva je SUDBINA Bruna Kabokla!?

Košarka -

Bruno Kaboklo (ne)ostaje u Partizanu... Kakva je sudbina brazilskog centra i da li će naredne sezone da nosi crno-beli dres to još uvek nije poznato. Njegov agent poslao je zahtev za raskid ugovora, klub je objavio da od toga nema ništa i da će da bude drakonski kažnjen, a sada je za njega stigla i nova ponuda iz Evrolige.

Kako piše izraelska "Walla sport" za njega je zainteresovan Makabi koji je već poslao ponudu.

"Kontaktirali su Kabokla i svesni su rizika koji postoji sa njim. Vide njegovu raznovrsnost u igri i iskustvo koje ima i veruju da mogu da kontrolišu njegov karakter kao što su uradili sa igračima koji su imali problematičnu reputaciju poput Vejda Boldvina", navodi se u tekstu.

Bruno Kaboklo
foto: Starsport©

Podsećaju na sve probleme koje je Kaboklo pravio, prvenstveno na to što je pre dolaska u Partizan imao ugovor sa Venecijom. Prekršio je odredbe tog ugovora i došao u Humsku. Onda je pred početak finalne serije Superlige odlučio da napusti Beograd i da ode u Ameriku. Vide ga kao idealnu zamenu za Džoša Niba koji je otišao u Armani.

Ovako je Partizan reagovao na zahtev njegovog agenta o raskidu ugovora sa klubom:

"Zbog počinjenih prekršaja, KK Partizan potražuje od Bruna Kabokla iznos ekvivalentan pet mesečnih plata. KK Partizan je nakon okončanog disciplinskog postupka, 14. juna doneo odluku da se košarkaš Bruno Kaboklo kazni novčanim iznosom koji je ekvivalentan iznosu njegovih pet mesečnih plata. Kazna je izrečena zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, nedolaska na treninge i utakmice, to jest samovoljnog napuštanja tima. Ovim putem, KK Partizan ističe da u trenutku činjenja disciplinskih prekršaja nije imao dospela dugovanja prema Brunu Kaboklu, te da Klub ima pravo da igrača zadrži i naredne sezone, i to će pravo iskoristiti", piše u saopštenju.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

01:41

Kaboklo posle pobede nad Baskonijom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track