KAKVA BI OVO DETONACIJA BILA: Nikola Jokić ŽELI BIVŠEG MVP-a za saigrača! Čelnici Denvera RADE PUNOM PAROM!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

KAKVA BI OVO DETONACIJA BILA: Nikola Jokić ŽELI BIVŠEG MVP-a za saigrača! Čelnici Denvera RADE PUNOM PAROM!

Košarka -

Nikola Jokić insistira da Rasel Vestbruk dođe u Denver! Ovu informaciju preneli su novinari Adam Mares i Herison Vind koji su u "DNVR Nagets podkastu" pričali upravo o tome kao jednoj od glavnih tema.

Redži Džekson otišao je u Šarlot, Kentavijus Koldvel-Poup nastavlja karijeru u Orlandu, pa je jasno da su neophodna pojačanja ukoliko žele da napadnu titulu u NBA ligi.

Priča se već nekoliko dana o potencijalnom dolasku Vestbruka.

- Rečeno mi je da je Jokić iza kulisa gurao i tražio da Vestbruk dođe. Rekli su mi da ga Nikola hoće u Denveru, da želi da igra sa njim. Nije prvi put da je to želeo. Nije da samo Rasel želi da dođe, već da ga Jokić želi ovde. To mi daje više vere - rekao je Vind.

Situaciju je malo zakomplikovala odluka Vestbruka da ostane u Klipersima, pošto je imao opciju da izađe iz ugovora.

- Ne znam kako bi taj trejd išao zaista. Plan je bio da ga potpišu, pa je on odlučio da nastavi ugovor. Denver nema pikova druge runde za trejd, morao bi da bude neki igrač. Ne znam ni kakva je situacija sa Klipersima posle odlaska Pola Džordža, možda mogu da uzmu Zika Nađija.

Rasel Vestbruk, Nikola Jokić
foto: Harry How / Getty images / Profimedia

Vind je uveren da bi to moglo da funkcioniše u Nagetsima.

- Možda zvuči kao preterivanje, ali mislim da je Nagetsima potreban Vestbruk. Malo sam prestravljen, neću da lažem. Ako mislite o onome što je Denveru potrebno u ovom momentu, gde su 'rupe' u rotaciji, potreban im je neko ko rukuje loptom, treba im plejmejker, neko ko će da bude bolji od Redžija Džeksona, a Rasel je taj sigurno. Može da napadne obruč, dobar je sa loptom, uprkos svim njegovim manama imaće veći učinak od Redžija, to su pozitivne stvari. Eksperiment sa njim bio je užasan sa svim timovima u kojima je bio, ali sam optimističan zbog toga što može da funkcioniše sa Jokićem.

Na to se nadovezao Mares.

- Saigrači ga vole definitivno, možda je drugačija stvar sa medijima, ali između njih dvojice postoji poštovanje i prijateljstvo. Ne znam da li se ljudi sećaju, ali je Ras jedan od prvih superstarova koji je prihvatio Nikolu, sećate se kada ga Lebron nije birao na Ol-staru. Nije bio među popularnijima. Na prvom Ol-staru su razvili prijateljstvo Nikola i Rasel, među prvima je Vestbruk rekao da je Jokić sjajan, kupio mu je rođendanski poklon, Nikola je rekao da je bio lep poklon, znači bio je i skup verovatno. Verovatno postoji neka vrsta prijateljstva i poštovanja između njih - zaključio je Mares.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track