PEŠIĆ SE OGLASIO SA PRIPREMA REPREZENTACIJE: Evo ŠTA selektor kaže o STANJU EKIPE! (VIDEO)
Foto: @starsport

orlovi

PEŠIĆ SE OGLASIO SA PRIPREMA REPREZENTACIJE: Evo ŠTA selektor kaže o STANJU EKIPE! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije u jeku je priprema za Olimpijske igre u Parizu, a "Orlovi" prvu fazu obavljaju u Staroj Pazovi.

Košarkaši će iza zatvorenih vrata odmeriti snagu sa Holandijom dva puta, a onda sledi putovanje.

Prva utakmica "Orlova" biće prijateljski meč protiv Francuske u Lionu i on je zakazan za 12. jul, posle čega Srbija ide u Abu Dabi gde 16. jula igra protiv Australije, a 17. jula protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Selektor Pešić je za sajt KSS sumirao urađeno do sada.

- Pripreme su najvažnije. Pipremiti za ovakav jedan zahtevan olimpijski turnir jeste specijalna situacija. Drugačije je od priprema za Svetsko prvenstvo zato što pre svega svi igrači praktično, ne samo naši, već iz drugih selekcija su završili praktično pre neki dan jednu kompletnu i vrlo zahtevnu sezonu koja je trajala od septembra meseca. Pripremiti ekipu za ovakav turnir sa strane trenera i medicisnkog strafa nije uopšte lako, ali je izazovno - rekao je Pešić pa dodao:

- Za igrače je najteže, jer postoji nekakav period odmora i pripreme za ono što sledi. Različito smo se pripremali, zato što smo morali da vodimo računa o trenutnom fizičkom stanju igrača, ali koliko god je moguće nismo zanemarili ukupne pripreme sa apekta igre, individualnog unapređenja fizičke spreme i to je bilo dosta dobro. Nisam iznenađen, olimpijski turnir je jedan novi izazov i motivacija i igrači sigurno daju maksimum u ovom trenutku - zaključio je Pešić.

Priliku da vidi "Orlove" pred put u Pariz domaća publika će imati 21. jula protiv Japana u Beogradskoj areni.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:21

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track