LEGENDARNI HRVAT MORAO DA SE IZVINI CRNOGORCIMA! Zbog poraza njegovog Brazila ostali bez Olimpijskih igara
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE

LEGENDARNI HRVAT MORAO DA SE IZVINI CRNOGORCIMA! Zbog poraza njegovog Brazila ostali bez Olimpijskih igara

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila, hrvatski stručnjak Aleksandar Aco Petrović, uputio je izvinjenje Crnoj Gori jer je ispala iz kvalifikacija za Olimpijske igre nakon poraza njegovog tima.

Da Brazil nije izgubio od Kameruna 74:77, Crnogorci bi ostali "u igri" za plasman u Pariz, odnosno Lil, ali se na kvalifikacionom turniru u Rigi dogodilo iznenađenje, pa sva tri tima imaju skor 1-1. S obzirom na prethodne rezultate, takav rasplet eliminisao je Nikolu Vučevića i saigrače i poslao ih nazad kući.

"Dolazim iz regiona gde mi je Crna Gora veoma blizak komšija, izvinjavam se zbog ovog rezultata koji ih izbacuje iz takmičenja", rekao je posle meča selektor Brazila Petrović.

Kamerunci su u furioznoj drugoj četvrtini (27:12) stekli veliku prednost na poluvremenu (56:39), Brazilci su se vratili i imali nerešen rezultat na minut i 15 sekundi pre kraja, poenima Vitora Benitea sa linije penala (74:74). Ipak, trojka Džeremaje Hila, košarkaša KK Runa iz Moskve, odlučila je pobednika na početku 40. minuta. Brazil će nakon poraza ipak ostati prvoplasirani i igraće u polufinalu protiv Filipina, dok će u drugom subotnjem polufinalu igrati Letonija i Kamerun.

"Ovo je rolerkoster emocija. Očigledno je da nismo došli na utakmicu. U prvih šest-sedam minuta postigli smo skoro sve, 80 odsto smo pogađali i bili smo u minusu od šest ili sedam poena. To govori o svemu što smo danas pokazali. Ako imate takvu razliku, da u prvih 20 minuta primimo 56 minuta, uključujući i taj poslednji šut Kameruna... Svako ko zna košarku vidi gde je bio problem u prvih 20 minuta i gde je bio uspeh u drugom. Bili smo u minusu od 24 razlika i umalo smo se pakovali za Brazil, ali je Kristijano Felicio došao u reket, počeo je da kontroliše taj deo, fizikalije igrača Kameruna i dao nam je šansu da se vratimo u meč"

"Naravno, na kraju utakmice, kad smo izjednačili, razmišliali smo da bi produžetak za nas mogao bude veoma nezgodan. Pa taj poraz od tri poena je za nas OK. Ostajemo prvi i igraćemo protiv Filipina za 48 sati. Potrebno je da mentalno zaboravimo ovaj meč, ali moramo da budemo spremni da damo poruku igračima šta moramo da uradimo ako želimo da pobedimo Filipine, a to je da igramo kao u drugom delu večeras. Moramo da igramo čvrstu odbranu", dodao je Petrović, selektor Brazila.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track