ČISTKA U KK PARTIZAN, OBRADOVIĆ POSLE OČAJNE SEZONE REŠIO DA PROMENI SVLAČIONICU: Čak 12 košarkaša otišlo iz Humske! Radila metla!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

za ginisa

ČISTKA U KK PARTIZAN, OBRADOVIĆ POSLE OČAJNE SEZONE REŠIO DA PROMENI SVLAČIONICU: Čak 12 košarkaša otišlo iz Humske! Radila metla!

Košarka -

Nijedan navijač KK Partizan nije očekivao da će trener Željko Obradović posle očajne i izuzetno neuspešne sezone očistiti svlačionicu. Da od skupo plaćenih i kvalitetnih igrača crno-belih neće ostati gotovo niko.

KK Partizan, Partizan, Željko Obradović, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović
foto: Starsport

Činjenica je da je Partizan u sezoni za nama ostao bez sva tri trofeja u domaćim okvirima, te da se nije plasirao u plej-of Evrolige. Neko je morao da plati cenu velikog neuspeha i ogromnih finansijskih ulaganja. Uprava kluba s predsednikom Ostojom Mijailovićem na čelu stala je iza trenera Željka Obradovića i sportskog direktora Zorana Savića. Odlučeno je da se krene u novi poduhvat, s novim igračima i svežom krvi.

Partizan, Balša Koprivica, Split
foto: @starsport

Kako sada stvari stoje, od sastava iz prošle sezone ostaće jedino Balša Koprivica. Upitan je status Bruna Kabokla, koji je pobegao iz kluba na kraju sezone, i Džejlena Smita. Svi ostali su otišli ili se spremaju da odu. Prvi je nogu povukao još tokom sezone Tristan Vukčević odlaskom u Vašington, dok se Frenk Kaminski posle izgubljenog finala ABA lige od Crvene zvezde još krajem maja vratio u Ameriku.

KK Partizan, Kevin Panter
foto: Starsport©

Za njim je krenuo Pi-Džej Doužer, koji će sledeće sezone igrati za Minesotu. Kevin Panter je potpisao za Barselonu, dok su u Milano otišli Zek Ledej i Džejms Naneli, koji ima i ponudu Virtusa. Alen Smailagić je novi član Žalgirisa, a Danilo Anđušić Dubaija. Klub su napustili ili će ga napustiti Mateuš Ponjitka, Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović. Aleksa Avramović ima ponudu od Makabija na dve godine.

Željko Obradović, Džejms Naneli, Alen Smailagić, KK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Iznenađujuće jeste, ali ne i logična odluka kluba, posebno što su pojedini košarkaši poput Pantera, Ledeja i Nanelija bili tri i dve godine žitelji Beograda. Da li će srpske krvi posle odlazaka Avramovića, Vukčevića, Anđušića, Smailagića, Trifunovića i Jaramaza nedostajati Partizanu, pokazaće vreme.

Vanja Marinković
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Radio je Partizan i na dolascima. Vratio se Vanja Marinković, koji će biti kapiten, a onda su posle njega stizali Frenk Entilikina i Gabrijel Lundberg. Crno-beli u narednim danima treba da ozvaniče ugovore Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića, Tajrika Džounsa, Ajzeje Majka i Sterlinga Brauna. Plan je da do početka priprema bude rešen skoro pa celokupan roster.

Kurir sport

00:34

Grobari traže novi ugovor za Obradovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track