Košarkaški klub Partizan u poslednje vremespecijalizovao se kao odskošna daska za odlazak ili povratak u NBA ligu.

U poslednjih godinu dana čak trojica bivših košarkaša crno-belih našli su svoje mesto "pod suncem" u najjačoj ligi na svetu.

profimedia0863200988.jpg
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia 
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Prošle godine po završetku sezone Dante Egzum se vratio u Ameriku u ekiu Dalas Maveriksa. Taj povratak zaslužio je sjajnim igrama u Beogradu u sezoni kada je "parnu valjak" bio nadomak plasmana na Final 4 Evrolige. To nije sve, jer je Australijanac i ove godine imao zapažen učinak u timu iz Teksasa sa kojim je igrao veliko finale.

Sledeći na listi koji je našao mesto "preko bare" je Tristan Vukčević koji se nije baš najbolje pokazao u Beogradu, ali je zato u ekipi Vašingtona pokazao da bi u budučnosti mogao da "eksplodira". Zavidan napadački repertoar, ali i problematična igra i odbrani su nešto što ga je sprečilo da pokaže svoj raskošan talenat.

profimedia0864392394.jpg
Jess Rapfogel / Getty images / Profimedia3 
foto: Jess Rapfogel / Getty images / Profimedia3

Poslednji koji je krenuo ovim putem jestePi Džej Doužer. Amerikanac je na mahove oduševljavao, ali i ljutio "grobare" kojima je bilo jasno da se radi u čoveku koji nekad doslovno ne može da promaši, a nekad ne može da pogodi "okean s broda".

Ipak, uspeo je da obezbedi šansu u Minesoti i biće veoma zanimljivo da se vidi kako je sezona u Beogradu uticala na njega.

partizanmaccabi-50.jpg
Starsport© 
foto: Starsport©

U svakom slučaju ovi primeri će svakako biti dobra preporuka za sve igrače koji žele povratak na veliku scenu i koji traže da ožive karijeru, ako i sve mlade igrače koji krče put do NBA lige.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena