Košarkaški klub Partizan je u procesu renoviranja tima, praktično svi igrači iz prošle sezone su napustili(napustiće) klub, a za sada su ozvaničena samo tri pojačanja - Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nikilina.

Mnogo se govori i o dolasku Ajzee Majka, Tajrika Džonsa, Isaka Bonge, Arijana Lakića, Sterlinga Brauna i Marija Nakića, ali niko od njih još uvek nije predstavvljen kao košarkaš Partizana.

Ukoliko i svi navedeni pojačaju crno-bele, tim i dalje neće biti formiran, nedostajaće minjimum pet igrača, a Grobari i dalje čekaju prave "bombe".

Situacija na tržištu Partizanu nije išla na ruku, mnogi provereni evroligaški igrači su našli nove ekipe ili produžili ugovore sa svojim timovima, ali je vremena sve manje.

Ipak, prelazni rok u NBA ligi je napravio zemljotres, neki igrači su neočelkivano ostali bez ugovora, a upravo ovo je prilika Partizana.

NIKOLA MILUTINOV

Olimpijakos je odlučio da ponudi Saši Vezenkovu trogodišnji ugovor vredan 18 miliona evra, a kako je posao praktično dogovoren, ovo će uticati i na ekipu velikana iz Grčke.

Pokušaće čelnici kluba iz Pireja da olakšaju budžet, a jedan od igrača koji bi mogao da potraži novu sredinu je i reprezentativac Srbije - Nikola Milutinov!

Milutinov je posle epizode u Hemofarmu svoju igračku afirmaciju stekao u Partizanu, dobio je prve minute u Evroligi i proveo tri divne godine.

Nikola je centar "starog kova", domaći igrač koji je jedan od najdominatnijih visokih igrača u Evropi, a Partizan bi bio "lud" da ga ne pozove ukoliko je slobodan na tržištu.

Iako su ga navijači izviždali prošle sezone u Areni, to je bio ispad pojedinaca, a ne mišljenje grupe, a Nikola je i više nego dobrodošao u svojoj kući.

partizanmakabi391.jpg
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto © 
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povratak Milutinova u Partizan bi bila "win win" situacija, ali je veliko pitanje da li crno-beli mogu da ispune njegove finansijske zahteve.

DAVIS BERTANS

Zajedno sa Milutinovim pod palicom Duška Vujoševića u Partizanu je košarkaški stasao i Davis Bertans, fenomenalni šuter i jedan od najboljih igrača u Evropi na krilnim pozicijama.

partizancska-59.jpg
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto © 
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Davis je veliki Grobar, više puta je izjavio da u slučaju povratka na Stari kontinet želi samo u Partizan, a vreme je možda došlo...

Davis je dobio otkaz u Šarlot Hornetsima, saznao je to u sred utakmice svoje Letonije u borbi za olimpijsku vizu, a njegov odgovor kada su ga upitali je bio da ga "nije briga".

Možda se zasitio seljakanja, te želi nazad u Evropu.

Ipak, Bertans je igrač na ceni, od NBA ugovora je zaradio preko 90 miliona dolara, a pitanje je da li Partizan može da parira u borbi za njegov ugovor.

ALEKSEJ POKUŠEVSKI

Jedini sa liste koji nije igrao za Partizan, ali svim srcem navija za klub je još jedan reprezentativac Srbije Aleksej Pokuševski.

Saigrač Bertansa iz Šarlota iz prošle sezone je doživeo istu sudbinu kao Davis.

Aleksej je otpušten, ovo mu je drugi otkaz u nekoliko meseci, pošto ga je Oklahoma otpustila u februaru, tako da je i za bivšeg 17. pika neizvesna sudbina u NBA ligi.

Još jedan domaći polivalenta igračm, željan dokazivanja, u najboljim godinama, možda je vreme da pojača klub koji voli.

partizanbursa167830.jpg
Starsport/Peđa Milosavljević 
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Partizan poučen slučajem Nikola Mirotić sakriva sve karte, ne oglašavaju se povodom pojačanja, ali je sigurno da znaju šta rade.

Navedeni igrači se logično povezuju sa crno-belima, ali angažovanje jednog od njih a kamoli sve trojice je u domenu naučne fantastike trenutno.

Kakvo je vaše mišljenje, da li smatrate da će neko od navedenih pojačati Partizan?

Odgovorite u anketi!

Anketa

Hoće li Aleksej Pokuševski, Davis Bertans i Nikola Milutinov pojačati Partizan?

Ova anketa je završena.
Glasalo je 1504 korisnika

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir Milutinov i Davidovac dižu Đokovića