Košarkaši Hrvatske i Grčke sastaju se u finalnom meču olimpijskih kvalifikacija u Atini

Hrvati su u polufinalu pobedili Dominikansku Republiku, dok su Grci pred svojim navijačima razbili Sloveniju predvođenu Lukom Dončićem

Dario Šarić, košarkaš koji je najbolje odigrao turnir u glavnom gradu Grčke, komentarisao ej put do finala.

"Sve nam ovo mnogo znači. Ova generacija, svi ovi mladi igrači imaju šta da kažu, za šta da se bore. Ne možeš ove turnire da prođeš bez malo sreće. Godinama nam je ona nedostajala, ali sada nas je pogledala kod tog poslednjeg šuta. Na jednu utakmicu je mnogo nezgodno, a Dominikanska Republika ima tri, četiri nezgodna beka koji su na visokom nivou i sposobni da šutnu iz driblinga, ludo… Bojali smo se da se ne razigraju", rekao je Šarić.

Novi košarkaš Denvera dao je svoje viđenje finala.

"Karte se mešaju ispočetka. Finale je, svi su pomalo umorni. Možda budemo imali dobar dan, oni loš, ili obrnuto. Dešavala su se čuda i ranije. Zašto ne bismo ušli fajterski, pa šta bude? Od Grka znamo šta da očekujemo, gde mogu da nas kazne, gde će tražiti svoje šanse", istakao je Šarić.

"Teško je. Moraćemo da napunimo reket, ali imamo dovoljno tela da se sa njima sportski potučemo. Imamo i kvalitet. Naravno, oni su favoriti. Dinos Mitoglou igra veoma dobro. Tomas Vokap i Nik Kalates su sjajni igrači, Kostas Papanikolaou je na visokom nivou mnogo godina. Svi bekovi su sposobni da pogode trojku, Jorgos Papagiannis je bio mnogo važan igrač Fenerbahcea, dominantan igrač. Neće biti lako za nas, ali mislim da neće ni za njih. Finale je, ljudi treba da uživaju. Pa neka bolji pobedi".