"BAŠ ME BRIGA ZA JOKIĆA" Embid se ŽESTOKO IZNERVIRAO kada je dobio pitanje o Srbinu! Izdao DVE DRŽAVE, a sada glumi POŠTENJE!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nije ga sramota

"BAŠ ME BRIGA ZA JOKIĆA" Embid se ŽESTOKO IZNERVIRAO kada je dobio pitanje o Srbinu! Izdao DVE DRŽAVE, a sada glumi POŠTENJE!

Košarka -

Kamerunski košarkaš Džoel Embid odlučio je da nakon godina zavlačenja Francuske, izabere da nastupa za Sjedinjene Američke Države, čime je sebi ozbiljno povećao šanse da prvi put ovog leta osvoji trofej u karijeri. Napad na Olimpijske igre za njega je sad najvažnija stvar u karijeri, pa je tako dao i neke bombastične izjave nakon što se "drim-tim" prvi put okupio u punom sastavu i već je počeo da stvara hemiju za osvajanje zlatne medalje.

Jasno je da će se "na centru" voditi najveće bitke tokom Igara pošto Srbija ima Jokića, Amerikanci imaju Embida, dok Francuska sada ima Vembanjamu, međutim nekadašnji MVP želi da ostavi utisak košarkaša koji ne mari za svoje protivnike. Tako je odmah "ućutkao" sve priče o Jokiću.

"Da li se radujem igranju sa Jokićem? Briga me za Jokića. Ja igram za moj državni tim i fokusiramo se na sebe, pokušavamo da svi dođemo do zajedništva i samo o nama moramo da mislimo", poručio je Embid u prvoj izjavi u dresu SAD.

Nikola Jokić, Džoel Embid
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Interesantno je da će Srbija i Sjedinjene Američke Države ovog leta prvo odigrati pripremnu utakmicu, potom nas čeka i otvaranje turnira protiv njih u Lilu, a zbog specifičnog sistema takmičenja nije nemoguće da se još jednom sretnemo na Igrama. Nadamo se ne pre finala...

Ko je na spisku Amerikanaca za Olimpijske igre? Sve sjajni NBA košarkaši i stoga su mnogi složni u oceni da je ovo možda i najbolji tim koji su slali do sada.

Plejmejkeri: Stef Kari (Golden Stejt), Džru Holidej (Boston) i Tajris Haliburton (Indijana)

Bekovi: Devin Buker (Finiks) i Entoni Edvards (Minesota)

Krila: Kevin Durent (Finiks) i Džejson Tejtum (Boston)

Krilni centri: Lebron Džejms (L.A. Lejkers), Kavaj Lenard (L.A. Klipers) i Entoni Dejvis (L.A. Lejkers)

Centri: Džoel Embid (Filadelfija) i Ben Adebajo (Majami)

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:21

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track