Hrvatski košarkaši,Dario ŠarićiIvica Zubac, našli su se u centru skandala nakon poraza od Grčke u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Pojedini reprezentativci su odlučili da se opuste u jednom noćnom klubu gde je došlo do sukoba sa, kako se navodi, Grcima.

Nakon informacije o tuči i fotografije na kojoj se vidi Zubac sa krvavim kolenom, pojavio se i snimak koji je objavio američki "TMZ Sports".

Malo posle pojavljivanja snimka oglasili su se i Hrvati, a saopštenje Košarkaškog saveza Hrvatske prenosimo u celosti:

"Posle finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u zavisnosti od potreba igrača.

Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pre povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najpre verbalno, a zatim i fizički što je naravno uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara", ističu iz Košarkaškog saveza Hrvatske.

Takođe, grčki mediji objavili su nove detalje vezane uz tuču hrvatskih košarkaša u Atini. Pišu da su se Šarić i Zubac prvo sukobili sa gostima, a onda i obezbeđenjem kluba. Navode da je sa njima bio i Tin Jedvaj, hrvatski fudbaler koji igra u Panatinaikosu.

Dodaju da su hrvatski igrači NBA klubova u sukobu dobili modrice po rukama i nogama. Pišu da je okršaj počeo tako što je Zubac bio sa nekim u žestokoj verbalnoj raspravi. Šarić je krenuo da ga brani, ali je ubrzo dobio udarac od kojeg je pao na zemlju.

Grci pišu da je kapitan Hrvatske nakratko ležao nepokretan, bez svesti, nakon što je dobio udarce u glavu i telo.

BONUS VIDEO:

Kurir Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru